Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok hrabro pao protiv Gorice

Zabok je izgubio utakmicu, ali zaslužuje sve pohvale za organizaciju utakmice u kojoj su dosljedno poštivane sve epidemiološke mjere


Sa suženim rosterom Zabok se hrabro suprotstavio Gorici, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz (68:79) protiv vrlo kvalitetnih gostiju, koji su se probudili u nastavku. Zabočki žuti odlično su odigrali prvo poluvrijeme na krilima Mladena Primorca koje su dobili rezultatom 35:31, no u nastavku su očekivano pali. Publiku je u 23. minuti dignuo na noge „alley oop“ Marića (za 39:35), kojeg je odlično poslužio Primorac, ali Zabok je nakon toga počeo padati. Razigrali su se Ljubičić i Mazalin, pa je Gorica u 29. minuti došla do 13 koševa viška (47:60). Tračak nade tricama su donijeli Galić i Tomas (53:60), no u zadnjih deset minuta Zabok je ušao s tri igrača sa četiri osobne pogreške (Lisica, Marić, Galić). Zabok se zadnjih deset minuta borio koliko je mogao, no za preokret nije imao snage. S dvije vezane trice Kalajžić u 38. minuti postavlja najvećih +15 (64:79), da bi Tomas sa četiri uzastopna ubačaja postavio konačnih 68:79.
Zabok je izgubio utakmicu, ali zaslužuje sve pohvale za organizaciju utakmice u kojoj su dosljedno poštivane sve epidemiološke mjere.


Najefikasniji u redovima Zaboka bio je Luka Tomas s 21 košem, čemu je pridružio i 4 skoka i 2 asistencije, no prvo ime Zaboka u ovoj utakmici je odlični Mladen Primorac koji je upisao 18 koševa, čak 17 skokova (double-double učinak) i 7 asistencija. Kod Gorice s 19 koševa najefikasniji je bio Krešimir Ljubičić, čemu je pridružio i 11 skokova (double-double učinak), a odličnu utakmicu odigrao je i Lovro Mazalin koji je upisao 17 koševa, 8 skokova i 2 asistencije.

Josip Sesar, trener KK Gorica:
Ja sam u najavi utakmice rekao kako će ovo biti jako teško gostovanje za nas. Trener Tomas radi jako dobar posao, atraktivnu i modernu košarku. Čestitke mojim momcima na zasluženoj pobjedi.

Krešimir Ljubičić, igrač KK Gorice:
Čestitke prije svega ekipi Zaboka na žestokom domaćem terenu, uvijek je nezgodno igrati s njima u gostima. Znali smo po što dolazimo, po pobjedu. Imali smo malo problema na početku u prilagodbi na njihovu obranu i igrače koji su nam bili malo nepoznanica. No, igrali smo svi skupa u napadu i obrani, nesebično, timski i to nas je dovelo do pobjede.

Ivan Tomas, trener KK Zabok: Čestitao bih ekipi Gorice na večerašnjom pobjedi. Ja danas mogu biti zadovoljan s igrom svoje ekipe. Pružili smo stvarno dobar otpor. Igrali smo agresivno i čvrsto. Prvo poluvrijeme odlična obrana, primili smo samo 30 poena. U drugom poluvremenu smo izgubili ritam, a Gorica je iskusna i kvalitetna momčad koja je to iskoristila i prelomila utakmicu.

Mladen Primorac, igrač KK Zabok: Čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi i naravno mojim suigračima na velikoj borbi, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo pokazali da jednim pravim borbenim pristupom možemo igrati protiv jedne Gorice koja na svakoj poziciji ima dva - tri igrača.

Još članaka iz "Sport"

Facebook