Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok domaćin turnira ulične košarke "PRO 3x3 Tour 2023."

Zahvaljujući Ivanu Paiću Zabok će u petak u i subotu ugostiti istinski sportski spektakl


Zahvaljujući Ivanu Paiću Zabok će u petak i subotu (21. i 22. srpnja) biti domaćin turnira ulične košarke najvišeg ranga koji se održava pod imenom "PRO 3x3 Tour 2023 - Zabok". Paić je vrlo cijenjeni poslovni čovjek koji trenutno obavlja funkciju globalnog potpredsjednika Schneider electrica za projekte i trenutno živi u Dubaiju. No unatoč tako značajnoj poziciji ljubav prema košarci i uličnoj košarci i dalje je snažna. Ivan je nekad bio prvoligaški sudac u Hrvatskoj, a kako je jedan dio poslovne karijere proveo u Francuskoj sudio je i elitnu francusku košarkašku ligu. Danas spada među cjenjenije svjetske suce u 3x3 košarci, a sudit će i na turniru u svom Zaboku u kojem je košarkaški prohodao i iz kojeg je krenuo njegov uspješan sportski i poslovni put.

Ivan Paić

-Jako puno mi znači što će moj Zabok biti domaćin PRO 3x3 turnira. To je moja zahvala za sve što sam učinio u košarci. Zabok mi je bio odskočna daska za kasniju karijeru. Kada smo dogovarali lokacije za sezonu 2023. ostalo je upražnjeno jedno mjesto za domaćina i ja ni trenutka nisam dvojio da će to biti Zabok- govori nam Ivan Paić.
U Zaboku ćemo gledati turnir najvišeg ranga, na kojem će uz momčadi iz Hrvatske nastupiti i momčadi iz BiH, Rumunjske i zasigurno još nekih zemalja iz okruženja. Bit će tu i Hrvatska reprezentacija okupljena u sponzorsku momčad pod imenom Old Cambio. Puno poznatih košarkaških imena i bivših košarkaša Zaboka proći će terenom na trgu ispred City caffea u Zaboku, gdje će se ovaj turnir i održati.

Tomislav Prpić i Ivan Paić

-Zabok je košarkaški grad. Pozivam sve da uživaju u ovom atraktivnom, zanimljivom i dinamičnom sportu. Očekuje ih vrhunska ulična košarka i vrhunska produkcija - poziva gledatelje Paić.
Turnir će se održati u dvije kategorije Elite za seniore i U-19 za mladiće rođene 2004. godište i mlađe. Kotizacija za kategoriju Elite iznosi 100 eura, a za tri prvoplasirane momčadi osigurane su vrijedne nagrade. Tako će pobjednik odnijeti čak 2.000 eura, drugoplasirana momčad 800, a trećeplasirana momčad 400 eura.
U konkurenciji U-19 kotizacija se ne plaća, što je hvale vrijedan potez organizatora udruge "PRO 3x3" koja se svojski trudi da se ovaj novi olimpijski sport što više proširi u Hrvatskoj. Organizira se i "Kids day" za klince do 14 godina koji uz edukaciju mogu "okusiti čari" ovog zaista atraktivnog sporta koji sve više osvaja svijet, pa tako i Hrvatsku. Posebno će se održati i natjecanje u tricama. Naravno sve to uz vrhunsku produkciju, DJ-a, promociju energetskih napitaka po popularnim cijenama.
U petak 21.7. će se od 19 - 23 sati igrati kvalifikacije i prvi dio utakmica u konkurenciji Elite. Program u subotu 22.7. započeti će u 14 sati utakmicama juniora. Program "Kids day" počinje oko 17 sati, a ne moramo ni napominjati da je besplatan, a svi "klinci" i "klinceze" koji vole košarku su dobro došli.
Od 19-23 sati u subotu gledat ćemo završnicu u konkurenciji Elite od četvrtfinala do finala. I prvog i drugog natjecateljskog dana od 19-23 sati ići će direktan prijenos na televiziji Sport klub.
Prijave za ovaj sportski spektakl primaju se do četvrtka, a mogu se izvršiti na službenoj web stranici udruge www.pro3x3.hr.

Početak ove priče seže od 2000. godine kada je bivši prvoligaški sudac Tomislav Prpić, pozvao Ivana da zajedno s njim dijeli pravdu na FIBA Challenge streetball turniru u Lipiku. Tomislav je Ivana "inficirao" ovim sportom, a danas su najbliži suradnici. Godine 2017. u Lipiku je održan sudački seminar za suce, kojeg su obojica uspješno položili. Danas i Tomislav i Ivan spadaju među najkvalitetnije suce u FIBA World touru.
Nakon završetka pandemije korona virusa osnovali su udrugu PRO 3X3 (Udruga za promicanje, razvoj i organizaciju košarke 3x3). Nakon osnivanja udruge nabavili su dva vrhunska koša Schelde, kao i vrhunsku podlogu kineske tvrtke Enlio, koja izrađuje podloge za Olimpijske igre i ova lijepa priča mogla je početi. U nepune dvije godine rada uspjeli su podići ovu udrugu na najvišu moguću razinu. Pokriveni su u svim segmentima, a udruga ukupno broji 25 članova koji žive za ovaj sport.
-Cilj Udruge je organiziranjem turnira najviše organizacijske razine promovirati turističke atrakcije Hrvatske, a istovremeno popularizirati košarku 3×3, upoznati s njom što više mladih i motivirati ih da dođu na košarkaške terene - otkriva nam Tomislav Prpić.
Nakon Hvara, Trogira, Umaga, Vinkovaca, Osijeka i Zagreba, Zabok će biti sedma postaja ovogodišnjeg izdanja turnira "PRO 3x3 Tour 2023." Poslije Zaboka još slijede turniri u Lipiku i Imotskom, a 11. i 12. 8. očekuje nas veliko finale u Šibeniku.
Košarkaški Zabok ima privilegiju biti domaćin ovog istinskog sportskog spektakla koji nikako nemojte propustiti. Vidimo se u petak i subotu na trgu ispred City caffea u Zaboku.

Još članaka iz "Sport"

Facebook