Prethodni članak
Sljedeći članak

[VRHUNSKI BORCI] Silvije Kebet i Marko Gospočić državni prvaci

U varaždinskoj dvorani Graberje održane su četiri završne borbe PH u savate disciplini combat


U varaždinskoj dvorani Graberje održane su četiri završne borbe PH u savate disciplini combat. U tri od četiri borbe nastupili su borci SK Stubica, što najbolje govori o kvaliteti ovog kluba. Stubica se kući vratila s dva državna naslova i dvije srebrne medalje.

U kategoriji do 85 kg Marko Gospočić je prekidom u četvrtoj rundi pobijedio borca splitskog Pit bulla, Marka Čizmića. Bio je to žestok meč, pun jakih udaraca, gdje je puno više pokazao Gospočić, koji se sasvim zasluženo okitio državnim naslovom. Drugi državni naslova za Stubicu osvojio je Silvije Kebet koji je u kategoriji do 70 kg pobijedio klupskog kolegu Darija Borošu. Bila je to izjednačena borba, a prema riječima trenera Srećka Znike poprilično izjednačena, pa ne bi bilo nezasluženo da je pobjedu odnio i Boroša. Suci su imali težak zadatak, a odlučili su u korist Kebeta. Gospočić i Kebet ovim su si naslovima širom otvorili vrata za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Tunisu, no zadnja će riječ o njihovom odlasku ipak imati izbornik Šimunec.

U konkurenciji juniori u kategoriji do 65 kg Matija Petrinić izgubio je na bodove od Roka Doždora iz splitskog Pit bulla.

- Moram biti zadovoljan. Marko Gospočić odradio je odličan posao protiv nezgodnog Čižmića. Odlično su „radili“ i Kebet i Boroša, no jedan je nažalost morao izgubiti, iako sam zadovoljan nastupom obojice. Malo sam razočaran nastupom Matije Petrinića koji odlaskom na studij u Zagreb nije potpuno pod mojom kontrolom, već trenira samostalno, što ga je vjerojatno i koštalo državnog naslova. U četiri finala nastupili su moji borci, osvojili smo dva zlata i ja sam ponosan na svoje borce – riječi su Srećka Znike, nakon finala u Varaždinu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook