Prethodni članak
Sljedeći članak

Vraća se „Zagorska zipka“ – pobjednika čeka čak 12.000 kuna

Nakon dvije godine pauze u dvorani osnovne škole K. Š. Gjalski u Zaboku ponovno će se zaljuljati „Zagorska zipka“


Nakon što je posljednja „Zagorska zipka“ održana 2019. godine, ove će se godine s početkom 16. prosinca održati novo čak već 36. izdanje ovog najpoznatijeg i najpopularnijeg zagorskog turnira. Sistem igre ostaje isti 4+1, igra se na mantinelu, ali puno je dobrih novina u ovom turniru. Turnir će od ove godine organizirati zabočka sportska udruga „Zabočki lavovi“, koja je na vrlo visokom nivou održala tri kupa kvartova, a ne sumnjamo da će se znati uhvatiti u koštac s još zahtjevnijom organizacijom višednevnog turnira, jer ova udruga ima zaista vrijedne i poduzetne volontere na čelu s predsjednikom Markom Deakom.

Kvalitetni suci, vrijedne novčane nagrade

Kotizacija za turnir iznosi 800,00 kuna, a „Zabočki lavovi“ dignuli su visoko ljestvicu i u novčanim nagradama. Nagradni fond je čak 18.000,00 kuna. Pobjednik će odnijeti 12.000,00 kuna, drugoplasirana momčad 4.000,00, a trećeplasirana 2.000,00 kuna. Naravno bit će tu i pehara i medalja, a posebno će biti nagrađeni i najbolji pojedinci turnira. „Zabočki lavovi“ žele podignuti ovaj turnir na izuzetno veliki nivo, pa će tako pravdu na njemu dijeliti zagrebački suci s iskustvom suđenja na „Kutiji šibica“.

Prijave za turnir traju do 14. prosinca, a dodatne informacije o turniru mogu se dobiti na brojeve mobitela: 098 924 7388 (Vedran) ili 099 374 7600 (Marko), a možete im poslati upit i na facebook stranici udruge.

Podsjetimo posljednje održano izdanje, jubilarno 35., završilo je pobjedom momčadi „Požgaj promet“ koja je u finalu s 4:1 slavila protiv momčadi Štefan II, dok je treće mjesto osvojila momčad Bio Vet nakon što je poslije lutrije sedmeraca protiv momčadi Roses bar club. Najboljim igračem turnira proglašen je Dubravko Vujica iz pobjedničke momčadi, najbolji strijelac turnira s 11 golova bio je Matija Drempetić iz momčadi Bio Vet, dok je najboljim vratarem proglašen Ernest Malarić iz momčadi Štefan II.

Još članaka iz "Sport"

Facebook