Prethodni članak
Sljedeći članak

[VJEČNI MLADIĆI] Veterani Zagorca po 17. put uzastopce osvojili naslov prvaka županije

Sada slijedi zasluženi odmor ali vrlo brzo, već u kolovozu, odigrati će prijateljsku utakmicu protiv selekcije veterana Hrvatskog nogometnog saveza na svom terenu u Krapin


Kada su davne sezone 2004. / 2005. – Zagorec Krapina - osvojili  po prvi puta ( Goričan, Košanski, Cvrtila, I. Poljak, Levar, Dolenc, Malarić, Kamenečki, Mario Kovačec, Smrekar, Horvatek, D. Šimunić, M. Šimunić, Tepuš, Šafranko, Martin Kovačec, Štefanić, Augustini, Konjić, Leljak, Ž. Poljak, Zubić i Mužar, op.a. ) nitko ni u najluđim snovima nije mogao očekivati ovakav daljnji put na nogometnim terenima gdje su neprikosnoveno osvajali prvenstva i na vanjskim i na dvoranskim igralištima. Sedamnaest puta uzastopce biti prvak  nije mala stvar već sigurno spada u kategoriju „Vjerovali ili ne ? !“

Za te „dječake“ se može slobodno parafrazirati, uz malu izmjenu riječi, poznata rečenica iz još poznatijih Smogovaca: "Oni su stari, ali su mladi. Odnosno hoću reći, oni nisu tako stari, ali su dovoljno mladi da ne budu stari".

Ove sezone je prvenstvo veterana bilo nešto zanimljivije jer su Zagorcu za vrat stalno puhali suparnici pogotovu Radoboj ( pet bodova manje od Zagorca ) i Rudar Mihovljan ( koji je je zaostao sedam bodova ) ali vrijeme je pokazalo da će morati još malo pričekati da skinu Zagorec sa trona.  Zagorec je prvenstvo završio sa 21 pobjedom, tri neriješena rezultat i samo  dva poraza ( Klanjec i Rudar Mihovljan ) uz 114 postignutih golova ( 4,38 po susretu ) te je bio najefikasniji klub lige dok je po primljenim pogocima -  21 primljeni pogodak ( 0,80 po susretu ) – zauzeo drugo mjesto a najbolju obranu imao je drugoplasirani Radoboj koji je primio samo 15  ( 0,58 po susretu ) golova.

Najbolji strijelac Zagorca u ovoj sezoni je Mario Malarić sa 27 postignutih golova, a slijede Ivan Ivanović sa 22, Nikola Štrok sa 16 te Nino Kos sa 14 postignutih golova. Pet pogodaka postigao je Osredečki, po tri su postigli Pastorčić, Krkalo i Alen Ferček dok su po dva gola postigli Branimir Gregurović i Miljenko Kunštek. Po jedan pogodak postigli su: Horvatek, Kovačec, Kozina i Varjačić.

Ove sezone boje Zagorca branili su: Davor Piljek, Dejan Poljak, Stjepan Kozina, Damir Ferček, Ivica Antolić, Alen Ferček, Ivan Vukoja, Robert Varjačić, Mario Malarić, Nikola Štrok, Ivan Ivanović, Miljenko Kunštek, Ivan Zubić, Nino Kos, Momir Horvatek, Marko Pastorčić, Mario Kovačec, Branimir Gregurović, Danijel Malarić, Marko Krkalo, Kristijan Buzina, Kristijan Potočki, Kristijan Osredečki i Poslončec Zdravko. No, bilo bi ne fer ne spomenuti i ljude koji su činili „logistiku“ – Dražen Šimunić, Drago Pernjek-Baltica, Stjepan Štef Osredečki, Slavko Tepuš, itd. U ovom „moru“ imena ističu se šest. Ponajprije imena Momira Horvateka, Maria Kovačec i Ivana Zubića koji su odigrali i osvojili svih sedamnaest naslova dok su ove sezone Robert Varjačić, Nikola Štrok i Miljenko Kunštek odigrali sve utakmice.

Njihov put i želja za promocijom ne staje samo na osvajanju naslova prvaka Županije već i bilježe odlične rezultate na nivou Hrvatske. Tako su na prvenstvima Hrvatske sudjelovali 16 puta a osvojili su jedno prvo mjesto ( 2018. ), jedno drugo mjesto ( 2011. ) i dva puta su uzeli brončane medalje ( 2010. i 2017. ). Zaista odlični rezultati ali ako tome dodamo i uspjehe u dvoranskom prvenstvu Hrvatske ( prvaci 2016.-te; viceprvaci 2015.-te i osvajači bronce 2009.-te godine, op.a.) tako da je osvajanje ove titule samo točka na i ovog uspješnog kolektiva.

Sada slijedi zasluženi odmor ali vrlo brzo, već u kolovozu, odigrati će prijateljsku utakmicu protiv selekcije veterana Hrvatskog nogometnog saveza na svom terenu u Krapini, potom slijedi početak prvenstva da bi u razdoblju od 30. rujna do 2. listopada sudjelovali na prvenstvu Hrvatske HNS-a koji će se održati u Metkoviću.

Zamolili smo da nam par riječi kaže i Dražen Šimunić, alfa i omega krapinskih veterana: „Prije svega bi se želio zahvaliti svima – upravi, djelatnicima i prijateljima kluba kao i sponzorima – bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti tako velike rezultate kako na županijskoj tako i na državnoj razini. Osvajanjem ovog naslova stekli smo pravo sudjelovanja na prvenstvu Hrvatske za veterane ove godine i vjerujem kako ćemo i dalje uspješno predstavljati naš županijski nogomet“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook