Prethodni članak
Sljedeći članak

Visoka pobjeda Zagorca: Potez Christiana začudio suparnika: 'Kaj ti je, čovječe?'


Nakon remija protiv Trešnjevke ( 3. NL Centar ) i poraza protiv Jaruna ( 1. NL ) krapinski Zagorec u trećoj pripremnoj utakmici upisao je visoku pobjedu, 3:0, protiv Bistre ( 3. NL Centar ).

Bila je ova utakmica koja je nakon dvadeset i nešto dana priprema morala pokazati u kojem smjeru ide potpuno novi Zagorec sa svojom mladošću pojačan sa nekoliko iskusnijih igrača. Opći dojam nakon ove utakmice – sve je izgledalo solidno i ono što je najvažnije izgleda da je uhvaćen pravi smjer.

Od prve minute Zagorec je krenuo prema vratima domaćina i već u četvrtoj minuti obrana Bistre ruši Mišaka u svom šesnaestercu te sudac Matijašec pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator za vodstvo Zagorca bio je Žitković. Od tada pa do kraja prvog poluvremena prilike su se redale pred vratima domaće Bistre te da je bilo samo više koncentracije napadača Zagorca na odmor se moglo otići barem sa tri gola razlike.

U ovom poluvremenu osim prilika Zagorca vidjeli smo još nekoliko zanimljivih demonstracija razigranog Zagorca – nakon dugo vremena vidjeli smo oxford ( vjerujem da će poznavatelji nogometa znati o čemu se radi, op.a. ) kojeg nam je upriličio Christian prebacivši igrača Bistre koji je zavikao: „Kaj ti je, čovječe ? „ i nastavio trčati za njim pokušavajući ga spriječiti te igru vratara Bručija koji je tijekom cijelog boravka na terenu odlično igrao tzv. trećeg stopera ( Manuel Neur da vas podsjetim, op.a ) te ako sam dobro primijetio niti jednom nije pogriješio u distribuciji lopte.

U drugom poluvremenu gledali smo gotovo identičnu sliku i opet u samom otvaranju Zagorec dolazi do povećanja vodstva kada je Landripet uputio povratnu loptu na 18 metara a Štimac u punom trku odlično zakucao neobranjivo loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Maglice. Točku na i solidne igre Zagorca stavio je Uchida poslavši loptu glavom nakon ubacivanja Žitkovića u mrežu Bistre.


Pitali smo Ivana Zubića, trenera Zagorca, koliko je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema i ovom utakmicom ?

„Treneri vole reći nakon ovakvog pitanja da smo odradili sve zacrtano, ali da budem iskren – nismo ! Odradili smo negdje oko 70 posto planiranog zbog fonda igrača i zbog situacije u kakvoj jesmo. No, zadovoljan sam zadnjih dva tjedna jer ekipa sve bolje diše, sve bolja je atmosfera, jako se dobro radi na treninzima i moram pohvaliti sve dečke koji daju maksimum na treninzima ali moramo još povećati taj fokus, koncentraciju na svakom treningu za svaki pas, za svaku loptu jer sve moramo dići na jednu veću razinu i onda će na utakmicama rezultati biti još bolji odnosno njihove prezentacije će biti bolje jer će steći navike ozbiljnijeg rada. Današnja utakmica bila je dosta dobra ali vidjelo se, pogotovo u prvom poluvremenu, da smo mi jako mlada ekipa jer ozbiljne i iskusnije momčadi bi do 30. minute već vodile 3:0 te nam nedostaje malo te „krvi“ odnosno da smo hladnokrvniji u završnici, a u samom duelu da smo malo više „gladni“.

Bistra – Zagorec 0:3 ( 0:1 )
BISTRA. Stadion NK Bistra. Gledatelja: 100. Sudac: Marko Matijašec ( Zaprešić ). Pomoćni suci: Ivica Mazal ( Zaprešić ), Ivan Vuković ( Donji Laduč ).

Strijelci: 0:1 Žitković 4' – 11 m; 0:2 Štimac 48'; 0:3 Uchida 84'.

BISTRA: Maglica, Lučak, Šipek, Lovrić, Kukec, Žagmeštar, Mandić, Jakupić, Belinić, Kereša, Leskovčak. Još su igrali: Bertak, Šimrak, Bingula, Brezec, Biruš i Nikšić. Trener: Renato Jurčec.

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Bračević, Kunštić, Topolovec, Žitković, Jazbec, Nasri, Bajan, Mišak, Christian. Još su igrali: Johnatan, Petonjić, Štimac, Uchida, Habjanec, Ružak, Brebrić i Cigula. Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook