Prethodni članak
Sljedeći članak

Visoka pobjeda domaćina

2. ŽNL, 2. kolo: Matija Gubec – Milengrad 2005. 5:1


U 2. kolu 2. zagorske lige Matija Gubec je dočekao Milengrad 2005. Obje ekipe su u prvenstvo startale porazima, a Matija Gubec je u tjednu u kupu izbacio prvoligaša Oštrc, pa je i ovdje tražio prvu prvenstvenu pobjedu. Gosti su pak nakon visokog domaćeg poraza od Đalskog tražili eventualni popravak dojma.

No, od samog početka domaćini su krenuli bolje i već u 13. minuti stigli su do vodstva. Andrija Bačani primio je jednu loptu na 16 metara, nitko nije izašao na njega, pa s eona sa nekih 15 metara odlučio na udarac desnom nogom i pogodio za 1:0. U 39. minuti Antun Strjački je primio loptu na rubu kaznenog prostora, okrenuo se na njoj i dao ju iza obrane za utrčalog Roberta Glavača, koji ju prima i sa nekih 13 metara dijagonalno šalje u gol za 2:0. Samo dvije minute kasnije već je 3:0. Strjački je u 41. minuti primio loptu na lijevoj strani i odličnim lob udarcem prebacio golmana Marka Mešnjaka. Na odmor domaćini odlaze tako sa 3:0 i praktički rješavaju utakmicu.

U nastavku još tri gola

Vrlo brzo u nastavku Matija Gubec dolazi i do četvrtog gola. Marko Hegol je u 48. minuti izašao sam na desnu stranu, kako ga nitko ozbiljnije nije napao, ubacio je na lijevu stranu, obrana i tamo kasni, ali ne i Strjački, koji zaustavlja loptu i polu visoko pogađa za 4:0. Do gola su vrlo brzo nakon toga ipak stigli i gosti. U 54. minuti Erik Galina je centralno na nekih 20 metara dao za Valentina Šameca, koji odlično prolazi nekoliko igrača i sa nekih 14 metara između golmana i desne stative pogađa za smanjenje rezultata na 4:1.

No, zadnja je ipak od domaćina. U 66. minuti Glavač izbjegava zaleđe i polu visoko pogađa za konačnih 5:1. Visoka pobjeda domaćina, koji najavljuju borbu za sam vrh. Gostima pak ostaje borba za sakupljanje bodova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook