Prethodni članak
Sljedeći članak

Više od 400 trkača i trkačica startat će sutra na 2. izdanju utrke "Zabok industrial race"


Čelni čovjek Atletskog kluba Zabok, Matija Grabrovečki, priželjkivao je tristotinjak, a sutra će se na startu 2. izdanje utrke "Zabok industrial race" naći više od 400 trkača i trakčica. To je sjajna brojka, ali i činjenica da je rad AK Zabok itekako prepoznat. Ovakve se utrke ne bi posramili ni puno veći gradovi od Zaboka.

Utrka starta sutra u 13 sati. Glavne utrke su na 5 km (Utrka „ZA5) i 10 km (Utrka „ZA10), dok je AK Zabok za najmlađe pripremio četiri staze (200 m, 400 m, 800 m i 1500 m),ovisno kojoj dobmoj kategoriji pripadaju. Staza je skoro potpuno ravna, idealna za početnike ali i za one iskusnije koji žele popraviti svoje osobne rekorde. Sve sudionike očekuju bogati startni paketi, a najuspješniji će biti nagrađeni novčanim nagradama i poklonima sponzora.
Namjera AK Zabok je da se u zdravoj sportskoj atmosferi ljudi i dobro zabave, a za to će se ovegodine pobrinuti „DJ Nick“ i rock sastav „Hands & Voice“.

Trasa utrke je vrlo slična prošlogodišnjoj i jedina promjena je da trkači sada ne trče prema Lugu Zabočkom već je taj dio trase zamijenjen dionicom koja će se trčati Kolodvorskom ulicom. Kompletna trasa utrke je sljedeća: START - Zivtov trg - Ulica K. Š. Gjalskog - Radničko naselje - Prilaz Janka Tomića - Ulica 103. brigade - Ulica Celine (pružni prijelaz) - Ul. M. Gupca - Ul. K. Š. Gjalskog- Kolodvorska ulica (okret nakon 200 m) - Ul. K. Š. Gjalskog (pružni prijelaz i skretanje prema Lugu Zabočkom)- Regarden park - Ul. K. Š. Gjalskog - Ulica mladih - Ul. K. Š. Gjalskog -CILJ - Zivtov trg.

-Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su do sada prepoznali značaj ovog događaja i odlučili nas podržati podržati u našim nastojanjima da populariziramo trčanje i sport općenito, osobito među djecom. Sponzori su: Groupama osiguranje Hrvatska, Metalis d.o.o., Končar elektroindustrija d.d., BiLog d.o.o., Nova runda brewery, a donatori: City caffe, Coca cola HBC Hrvatska, Bening d.o.o., Decathlon, Elektroprotekt Lež, Sinapak, Core centar, Salvus d.o.o. Također, zahvaljujemo na potpori Sportskoj zajednici grada Zaboka, Turističkoj zajednici područja Srce Zagorja, Turističkoj zajednici Krapinsko – zagorske županije, Županijskim cestama KZŽ, Hrvatskim željeznicama, tvrtci Regeneracija d.d. i gradu Zaboku te svim medijima koji vjerno prate naš rad. Vidimo se sutra u Zaboku - izjavio je Matija Grabrovečki.

Još članaka iz "Sport"

Facebook