Prethodni članak
Sljedeći članak

Vilim Posilović, Ivan Dačnik i Krešimir Puljko kući donijeli zlatne medalje s XI. dana krapinskog sporta


Bogat sportski program ovogodišnjih XI. dana krapinskog sporta, kao sastavni dio Tjedna kajkavske kulture, započeo je 22. međunarodnim turnirom Krapina 2023., te 7. memorijalom Jurica Spaček u organizaciji Stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina. Turnir je održan u sportskoj dvorani SŠ Krapina, a okupio je stotinjak stolnotenisačica i stolnotenisačica iz cijele Hrvatske te Slovenije.

Nagrade najboljima podijeljene su u pet kategorija te igri parova. U kategoriji mlađih kadeta do 12 godina najbolji je bio domaći natjecatelj Vilim Posilović (Zagorec Krapina). U kategoriji kadeta od 13 do 18 godina prvo mjesto osvojio je Ivan Dačnik (Mihovljan). U kategoriji seniora od 19 do 40 godina zlatno odličje osvojio je Hrvoje Livnjak (Rakuni Zagreb). Još jedna zlatna medalja ostala je u Krapini. Naime, kod veterana do 60 godina najbolji je bio Krešimir Puljko (Zagorec Krapina). Kod veterana iznad 60 godina prvo je mjesto osvojio Petar Mačešić (Duga Resa). Najbolji par je Lošić-Livnjak.

Predsjednik Stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina, Branko Krkalo, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem turnira koji je po broju natjecatelja ali i igri prikazanoj u sportskoj dvorani SŠ Krapina potvrdio svoj rejting.

Zadovoljstvo turnirom, ali i cjelokupnim raznovrsnim sportskim sadržajima koji su započeli u subotu i traju sljedećih sedam dana, iskazao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je stigao na otvorenje turnira. Naglasio je kako je ovaj stolnoteniski turnir već brand sam po sebi u stolnoteniskom svijetu u Hrvatskoj, ali i da su Dani krapinskog sporta vrlo važan segment Tjedna kajkavske kulture odnosno nezaobilazni dio programa koji u gotovo desetak dana trajanja u Krapini dovodi na stotine sportašica i sportaša.

– Sportska događanja bila su jako dobro posjećena od ovog stolnoteniskog turnira a slično je bilo i na rukometnom turniru kao i na streetballu. Posebno sam zadovoljan današnjom posjetom turniru u Podgori gdje je zasigurno bilo preko 1000 osoba – kazao je Gregurović.

Inače, osim 22. međunarodnog turnira Krapina 2023. i 7. memorijala Jurica Spaček u subotu je, u organizaciji RK Zagorec, održan turnir u rukometu za mlađe dobne skupine. Također, u organizaciji KK Krapina, na vanjskom igralištu OŠ Ljudevit Gaj odigran je Streetball turnir u košarci.

U subotu je i na terenima ŠRC Podgora započeo dvodnevni Dječji turnir Kaj kup za uzraste U-9 i U- 11 u organizaciji NK Zagorec, a od 21. kolovoza na teniskim terenima ŠRC Podgora traje Memorijalni teniski turnir Jurica Mehun.

Još članaka iz "Sport"

Facebook