Prethodni članak
Sljedeći članak

Vili Sivec oborio dva rekorda mitinga u Čakovcu

U Čakovcu održan 20. Božićni miting u plivanju koji je zadnji tri godine nosi ime Memorijal Anto Dragić

  • Vili Sivec (u sredini)

    Vili Sivec (u sredini)


Na 25-metarskom bazenu u Čakovcu u organizaciji ČPK (Čakovečki polivački klub) održan je međunarodni plivački miting pod imemnom “Memorijal Anto Dragić”, koji je okupio dvjestotinjak plivača i plivačica iz trinaest hrvatskih i dva slovenska plivačka kluba.

Put Čakovca trener Olimpa, Ivica Androić, poveo je sedam plivača i plivačica koji su se kući vratili s jednakim brojem medalja. Uz šest zlata i jedno srebro, Vili Sivec oborio je i dva rekorda mitinga. Vili je na 100 slobodno oborio četiri godine stari rekord mitinga u vlasništvu Aldina Botonjiča s rezultatom 53,11 sekundi i na 100 leptir tri godine stari rekord Patrika Silova s vremenom 59,25 sekundi. Uz to je bio i zlatni na 50 slobodno, a s tri zlata najuspješniji je natjecatelj u muškoj konkurenciji.

Tri zlata i za Tesu Novak

U ženskoj kategoriji jednaki broj medalja osvojila je mlađa juniorka Tesa Novak sa zlatima na 50 i 100 slobodno, te na 100 leptir. Mlađi junior Petar Pavalić osvojio je srebrnu medalju na 50 prsno. Nikola Iveković (2001.), Lana Halapir (2002.), Magda Slovenec (2002.) i Hana Sivec (2003.) plivali su izvan konkurencije i brusili taktičke zamisli trenera za predstojeće državno prvenstvo kamo putuju u četvrtak 20. prosinca. Pored spomenutih Olimpovaca na Prvenstvo Hrvatske putuju još i Patrik Erceg i Jana Pavalić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook