Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Zabočanin Marko Kolar zabio prvijenac za Emmen


Nakon sjajne sezone u Wisli iz Krakowa, osobito proljetnog dijela, Zabočanin Marko Kolar pristupio je nizozemskom prvoligašu Emmenu. Kolar je u Wisli zabio 12 golova prošlu sezonu, od čega čak 10 na proljeće koje je odigrao maestralno i time si priskrbio pozivnicu za Emmen, s kojim je potpisao ugovor na dvije godine, s mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Emmenu za sada ne cvjetaju ruže, nakon četiri kola ima omjer pobjeda i poraza 1-3. U prvom kolu nesretno su kod kuće poraženi od Groningena (0:1), a već u drugom kolu čekao ih je moćni Ajax. Marko svoj prvi nastup u legendarnoj Amsterdam Areni ( u kojoj se ove godine igralo polufinale lige prvaka) neće pamtiti po dobrom, jer je njegov klub poražen s 5:0. Konačno u trećem kolu savladan je Heerneven s 2:0. U svom četvrtom prvenstvenom nastupu Marko je zabio prvi pogodak za Emmen i to iz kaznenog udarca. Nažalost to nije bilo dovoljno njegovoj momčadi, Willem II slavio je na kraju s 2:1.

U sve četiri utakmice Marko je krenuo kao starter i čvrsto drži poziciju centralnog napadača u sustavu 4-2-3-1, kojeg zagovora njegov trener DickLukkien, koji je prije Emmena bio pomoćni trener u Groningenu.

U petak u 20 sati Emmen će na svom travnjaku dočekati Zwolle, koji drži sedamnaestu pretposljednju poziciju, dok je Emmen četrnaesti. Bit će to dobra prilika za napredovanje na ljestvici, a nadamo se i za prvi pogodak Marka Kolara iz igre.

Gol možete vidjeti u videu od 8:05 do 8:55 minute!

Još članaka iz "Sport"

Facebook