Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] U Humu na Sutli utakmicu desetljeća odigrali Debeli i Mršavi

Ni vrućina ni sparina nisu omele da se na igralištu u Lastinama odigra utakmica desetljeća sastavljena od ekipa debelih i mršavih Humčana


Nakon jučerašnje zanimljive izložbe pod nazivom 'Sport kroz vrijeme' na kojoj je prikazan bogat sportski život Huma na Sutli i susjednog Rogatca, koja je bila kulturni dio manifestacije Sutlanski vremeplov, u subotu je na igralištu u Lastinama odigrana nogometna utakmica desetljeća u kojoj su snage odmjerili debeli i mršavi Humčani. Utakmica desetljeća inspirirana je sličnom tekmom koja je održana 1962. na igralištu u Rogatcu.

Kako nam je ispričala predsjednica Udruge Zagorski kraluš Narcisa Brezinščak razgovarajući malo o prošlosti Huma došlo se na ideju organizirati projekt Sutlanski vremeplov, u kojem je osmišljena  i ova atraktivna utakmica. – Prijaviti su se mogli debeli i mršavi, ima nešto veterana, bivših nogometaša, ljubitelja nogometa i mislim da će to biti jedna dobra utakmica – istaknula je Brezinščak u ime organizatora. Posebno zanimljivo bilo je pratiti poluvrijeme kada su u predahu publiku zabavljale mažoretkinje od 60 do 75 godina sa uvježbanom koreografijom. I dok su Mršavi govorili da protivnici nemaju šanse, ekipa Debelih bila je uvjerena u svoju pobjedu. Zamjenica načelnika Huma na Sutli Tanja Topić istaknula je da su ovakve manifestacije koje okupljaju ljude dobrodošle jer nam svima nedostaje druženja i razonode.

Rezultat je na kraju bio neriješen, 5:5.

Ova manifestacija održava se u organizaciji Zagorskog kraluša i uz suorganizaciju  NK Straže, Udruge umirovljenika Hum na Sutli, KUD-a Jorgovanić, Crnog ribara i Župe Prišlin u Humu na Sutli, a potrajat će do 28. lipnja kada će se obilježiti 220 godina Župe Prišlin  prigodnim koncertom u crkvi sv. Petar Prišlin.

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima duž obale te pojedinim graničnim prijelazima. Poteškoće su moguće na cestama gdje su u tijeku radovi i gdje se vozi uz privremenu regulaciju p...

mojtv.hr - kompletan tv program