Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Pogledajte senzacionalan gol kojim je Hrvatska postala prvak Europe. Zabio ga je svećenik popularan na Tik Toku


U Albanskom Skadru danas je završilo Europsko Futsal prvenstvo za svećeničke reprezentacije, na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske, predvođena rektorom Svetišta MBB-e u Mariji Bistrici Domagojem Matoševićem, kao kapetanom.

Ne samo da je nastupila, nego je Hrvatska osvojila naslov prvaka Europe i to po treći puta.

Nakon razigravanja po skupinama u utorak, gdje su u skupini pobijedili Sloveniju 3:1 i Albaniju 2:0, te u četvrtfinalu Mađarsku sa 4:2, danas su pred njima bile dvije najteže utakmice, u kojima su se dijelile medalje.

U polufinalu Hrvatska je protiv Rumunjske dominirala od prve minute, rano povela sa 1:0 i u završnici sa 2:0 potvrdila pobjedu i plasman u veliko finale.

U drugoj polufinalnoj utakmici Poljska je bila uvjerljiva i sa 5:1 pobijedila je Bosnu i Hercegovinu.

U utakmici za treće mjesto BiH je lagano dobila Rumunjska, pa je preostalo još smao veliko finale, u koje je Poljska ušla kao favorit. No, Hrvatska je ušla hrabro, od početka je to bila ravnopravna borba, čvrsta igra, gdje je jasno bilo da će odlučiti ili greške ili sjajni potezi.

I baš jedan sjajan potez sredinom drugog poluvremena odveo je utakmicu na stranu Hrvatske. Vratar Dino Prkut je rukom sa svog gola sjajno uposlio Gabrijela Kambera pred golom Poljaka, a ovaj sjajnim potezom zabio za 1:0. Isti je igrač nakon kornera par minuta kasnije povisio na 2:0.

Poljaci tada kreću na sve ili ništa i iz jednog slobodnog udarca, uz dosta sreće smanjuju na 2:1. A tada samo dvije minute do kraja u jeku napada Poljske, obrana Hrvatske je sjajno reagirala, a Tomislav Lukač je iz svoje polovice sa 7-8 metara udaljenosti od vlastitog gola, sjajno pogodio loptu, koja je odsjela preko golmana Poljske, koji je stajao na 3 metara od gol crte i završila u mreži za 3:1.

Poljaci iz deveterca nakon petog akumuliranog prekršaja smanjuju na 3:2, minutu prije kraja, pa dolazimo do drame, ali Hrvatska se uspjela obraniti i po treći puta postati prvak Europe.

Pogledajte trenutak kada je Domagoj Matošević podigao pehar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook