Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Matija Mihalić i Mihaela Oborovečki najbolji su zagorski sportaši u 2019. godini

U Stubičkim Toplicama održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima KZŽ


U hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je svečana dodjela nagrada i priznanja najboljim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima Krapinsko-zagorske županije. Laureati za prošlu godinu su streličar Matija Mihalić i samostrelka Mihaela Oborovečki. Sasvim zasluženo. Matija je trijumfirao ispred atletičara Nikole Špoljara te kickboxera Ivana Bertića i samostrelca Martina Oborovečkog, koji su podijelili treće mjesto.

U konkurenciji seniorki druga je bila triatlonka Marija Lukina, dok su treće mjesto podijelile savatašica Helena Beljak i kickbocerica Diana Franke. Najbolji sportaš iz ekipnih sportova je nogometaš krapinskog Zagorca Stjepan Poljak, drugi je košarkaš Zaboka Antonio Črnjević, a treći nogometaš Dario Suntešić, klupski kolega Stjepna Poljaka. Košarkaški klub Zaboka najbolja je momčad ispred streljačkog kluba Marija Bistrica i Atletskog kluba Zabok. Najbolja ženska ekipa je Streljačko društvo V. Trgovišće, drugo mjesto pripalo je stolnotenisačicama Zaboka, a treće ribolovkama oroslavskog Klena.

Najveću mogoću nagradu u sportu, onu za Životno djelo, dobili su Stjepan Fotivec i Branko Krkalo, iznimni sportski djelatnici. Godišnju nagradu za razvoj sporta primili su Matija Grabrovečki za rad u atletskom klubu Zabok i Branimir Krmpotić, za rad u tenisu. Nagradu za promociju zagorskog sporta primio je kuglački klub Zabok.

Najboljim sportašima van zagorskih sportskih klubova proglašeni su kuglačica Klara Sedlar, nogometaš Tin Hrvoj i vozač jet skija Slaven Ivančić, dok u najperspektivniji sportaši van županijskih klubova plivačica Mia Hren i nogometaši Fran Tomek i Jurica Jurčec.

U juniorskoj konkurenciji prošle su godine dominirali plivači blizanci, Vili i Hana Sivec. Vili je trijumfirao ispred kuglača Tonija Ljubića, te stolnotenisača Mislava Posavca. Iza Hane su bile savatašica Tamara Gašpert i kuglačica Magdalena Škreblin. Plivač Patrik Erceg najperspektivniji je zagorski sportaš, ispred nogometaša Martina Šalkovića, te košarkaša Vige Borovčaka i kuglača Karla Mikuleca koji su podijelili treće mjesto. Najperspektivnija zagorska sportašica je tenisačica Lana Preis, ispred plivačice Jane Pavalić, te kickboxerice Antonele Cesarec i stolnotenisačice Brune Gučin, koje su podijelile treće mjesto.

Na samom početku dodjela nazočne je pozdravio predsjednik SZ KZŽ, Tihomir Vančina i česititao svim nagrađenima, te im poželio puno sreće u 2020. godini. Dodjeli nagrada je prisustvovao i župan KZŽ, Željko Kolar, a u samoj dodjeli nagrada prisustvovali su i gosti, legendarni nogometaši Dinama Marko Mlinarić i Tomo Butina i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a, Siniša Krajač.

Još članaka iz "Sport"

Facebook