Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] KAKVA POBJEDA: Zabok serijom od 20:0 'razbio' Šibenik

Utakmica je završila rezultatom 79:65


Sasvim zasluženo košarkaši Zaboka došli su uvjerljive pobjede protiv Šibenika od 14 koševa razlike (79:65). Trideset minuta igrala se egal utakmica, gosti su čak i vodili krajem treće četvrtine sa šest koševa razlike (55:61), no onda je slijedio „žuti uragan“ i serija Zaboka od 20:0 (75:61) u šest minuta zadnje četvrtine i tu je priči bio kraj.

Zabok je otvorio serjiom od 9:0, preko raspoloženih Radovčića i Tomasa, pa je Jurić već u 3. minutu bio prisiljen na minutu odmora. Razigrali su se nakon toga Slavica i Paić, Šibenik se u jednom trenutku približio na -2 (13:11), da bi Zabok nakon prve četvrtine imao prednost od 4 koša (19:15). Zanimljivo je da su svih 15 koševa za Šibenik dali Slavica (8) i Paić (7).

Veliki dio druge četvrtine igrao se praktički koš za koš do 15. minute. Tada se Zabok počeo malo odvajati. Nakon kontre Galića na semaforu je u 18. minuti stajalo 35:28, a već u idućem napadu Proleta podiže na +9 (37:28). No tu su Zabočani stali, a Šibenik je ponajviše zahvaljujući vrijednom Vuki napravio seriju od 8:0 i na „veliki odmor“ otišao sa samo tri koša manjka (39:36).

Treću četvrtinu s pet uzastopnih koševa otvorio je Tomas, klupa Šibenika je dobila tehničku pogrešku, a nakon što je Radovčić pogodio slobodno bacanje, Zabok je opet bio na +9 (45:36). Gostujući trener Jurić zove minutu odmora i nakon toga se njegova momčad budi. Seriju tricu otvra Gulin, a nakon što dvije trice veže Mileković, u 24. minuti stvari su se vratile na početak. Ne samo to, Šibenik je podigao obranu do krajnjih granica, u samoj završnici treće četvrtine probudio se Bašić, pa su gosti u zadnjih deset minuta ušli sa šest koševa viška (55:61).

A onda je slijedilo možda i najboljih šest minuta Zaboka u ovom prvenstvu. Seriju je otvorio Jambrović dvicom pa tricom, nadovezao se Galić, pa je Ćutuk zakucao iz dvokoraka i digao dvoranu na noge. Mic po mic Zabok je napravio seriju od 20:0 (75:61), a prekinuo je tek s prvim košem s linije slobodnih bacanja nakon sedam promašaja Slavica (75:62) u 37. minuti. Do kraja utakmice treneri su dali priliku svim svojim igračima, a utakmica je završila rezultatom 79:65. Navijači Zaboka zadnju su minutu proveli na nogama i velikim aplauzom su nagradili svoje ljubimce. Utakmica je odigrana u fantastičnom ambijentu, a poseban ton su davale navijačke skupine Erotic Front i Funcuti.  Posebno je emotivan bio Krešimir Radovčić kojem su Funcuti sportski čestitali na pobjedi i skandirali njegovo ime, što je najboljm  igraču Zaboku u ovoj utakmici natjeralo suzu u oko.

Uz 16 koševa, Krešimir Radovčić pridružio je 6 skokova i 4 asistencije. Luka Tomas upasio je 15 koševa, no ovo je prije svega bila pobjeda momčadi. Kod gostiju Nik Slavica se zaustavio na 17 koševa, uz katastrofalno loša slobodna bacanja (1/8), a pridružio je i 6 skokova i 4 asistencije. Pavao Paić ubilježio je 16 koševa uz 5 skokova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook