Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Hrvoje Belinić najbrži na prvom ORO super slalomu

Održan 1. ORO super slalom - "Memorijal Zvonko Mrzljak"


Miris oktana ponovno se vratio u centar Oroslavja. Zahvaljujući vrijednim članovima AK Zagorje iz Oroslavja, organizirana je utrka super slaloma pod nazivom "Memorijal Zvonko Mrzljak". Njemu u čast okupilo se čak 118 vozača ove atraktivne auto-discipline, od toga je 71 licencirani natjecatelja i 47 vozača bez licenci, koji su se natjecali u disciplini open.

Nakon uzbudljivih vožnji najbrži je bio vozač AK Pula Rovinj, Hrvoje Belinić, koji je sa svojim Renault Cliom 2.0 na kraju ostvario vrijeme 1:50.058. Drugo mjesto osvojio je njego klupski kolega Nenad Damarija, a trećije bio Goran Sruk iz AK Dubrava. Isti je poredak bio i u Grupi II.

- Odlična utrka, dosta dinamična, jako mi se sviđa lokacija u centru grada. Konkurencija je bila iznimno jaka. U početku nisam riskirao, nisam se baš osjećao najbolje u autu, no drugu i treću vožnju krenuo sam kako treba i to je bilo dovoljno za pobjedu. Dolazim iduće godine braniti pobjedu - riječi su Hrvoja Belinića.

Najbolji zagorski vozač u poretku za Otvoreno prvenstvo Zagreba, bio je Matija Žiljak, koji je je u generalnom porektu završio na 17. mjestu. dok je u grupi I osvojio drugo mjesto iza Marka Mirosavljevića (AK Pula Rovinj), a treći je bio Ivan Dropučić (Dubrava).

U konkurenciji žena najviše je uspjeha imala Iva Damarija (AK Pula Rovinj), koja je sa svojim Autobianchiem imala ukupno vrijeme od 1:53.758. S tim je vremenom bila ukupno peta u generalnom poretku. Drugo mjesto osvojila je Dalila Delimehić (AKK Zanatlija), a treće Mirela Stern (Dugo Selo).

- Jaka konkurencija, utrka je odlično organizirana. Ova gradska utrka je veliki napredak za naš sport, sve pohvale organizatoru - riječi su Ive Damarije, koja je svoje konkurentice ostavila za više od 20 sekundi.
Kod juniora je slavio Marin Leš (Dugo Selo), ispred Mateja Radovanića (AK Ina Delta) i Tina Berakovića (AKK Sv. Nedjelja), dok je domaći natjecatelj, Krunoslav Car (AK Zagorje) bio osmi.

U open klasama najbrži je bio Dean Runtas, koji je slavio u klasi 8, ispred Marka Pikule i Ivan Gajskog. U klasi 7 slavio je Dejan Roginić, koji je pokazao da ne zna samo dobro pjevati, već zna dobro i spretno voziti auto. Drugi je bio Žarko Žukina, a treći Martin Haramustek. U klasi 9 najbrži je bio Vedran Pasek (AK Klek) ispred Eugena Kokolića (AK Zagorje) i Kreše Krajačića.

Utrka je imala veliku potporu Grada Oroslavja, a gradonačelnik Emil Gredičak, dijelio je nagrade najuspješnijim vozačima i vozačicama. Vrlo zanimljive i efektne pehare u obliku auto-dijelova izradio je Saša Horvat.

Iduće godine kada se završe radovi na rotoru utrka će se još više približiti samom centru Grada Oroslavja, a samim time biti i zanimljivija. Veliki broj gledatelja uz cestu mogao je uživati u majstorijama auto-slalomaša koji se nisu štedjeli.

- Zadovoljni smo. Mislim da je utrku u potpunosti uspjela. Vratili smo Oroslavje na automobilističku kartu Hrvatske. Projekt je bio zahtjevan, gotovo je 200 ljudi bilo uključeno danas u organzaciju ove utrke, a tehničku potporu dao nam je AK Ina Delta iz Zagreba. Siguran sam da će ova utakmica postati tradicionalna. Slijedeći memorijal će biti još bolji, jer ćemo biti u samom centru grada - završnu ocjenu dao je predsjednik AK Zagorje, Darko Buklec.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE NA SLJEDEĆOJ POVEZNICI: http://www.zagorje.com/fotogalerija/1-oro-super-slalom-memorijal-zvonko-mrzljak

Još članaka iz "Sport"

Facebook