Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Damir Krznar održao pokazni trening u Krapini

Omladinski pogon NK Zagorec Krapina razvija suradnju s omladinskim pogonom NK Dinamo Zagreb


Omladinski pogon NK Zagorec Krapina najbrojniji je i najkvalitetniji u Hrvatskom zagorju. U čak 15 raznih momčadi okuplja oko 250 članova, koje trenira 13 trenera. Prstiće I i II vodi Maja Cesarec, zagiće I Jurica Vlaisavljević, zagiće II Matija Novački, limače I Tomica Majcen, limače II Nino Kos, Limače III Dražen Belošević, mlađe pionire I Ivan Anić-Ćurko, mlađe pionire II Dario Jajčević, starije pionire I Ivan Ivanović, starije pionire Ii Nikola Suntešić, kadete I Srećko Mlinarić, kadete II Dubravko Pastorčić, dok Marko Pastorčić vodi juniore I i II. Od 15 momčadi šest djeluju u regionalnim ligama pod okriljem HNS-a, sedam momčadi se natječu u NS KZŽ, dok prstići nemaju ligu, ali nastupaju po turnirima. Prije dvije godine na čelo omladinskog pogona kluba stigao je Zagrepčanin Marijan Čaić, koji je napravio veliki pomak u radu. Nakon što je Čaić otišao u Saudijsku Arabiju, točnije u omladinski pogon Al Nasra, danas njegov put uspješno nastavljaju Ivan Anić-Ćurko i Marko Pastorčić, prvi među jednakima, voditelji ovog vrlo ozbiljnog pogona.

U Krapini se ne zadovoljavaju dominacijom u Hrvatskom zagorju, Zagorec želi i što bolje rezultate na državnoj razini. Upravo iz tog razloga Zagorec je počeo razvijati suradnju s omladinskim pogonom NK Dinamo iz Zagreba,  nakon što je na njegovo čelo stigao legendarni zagorski nogometaš, danas vrlo kvalitetni trener, Damir Krznar. Želiš li napredovati, moraš učiti od najboljih, a omladinski pogon NK Dinamo Zagreb spada među najbolje ne samo u Hrvatskoj, već u Europi. Krznar je širom otvorio vrata Krapinčanima. Nakon edukacije koju je za njih održao u prostorijama Dinama u Zagrebu, u Krapini je krajem proteklog tjedna održani i pokazni trening za kategorije limača i kadeta. Na treningu kojeg su održali Damir Krznar i Hrvoje Crnić, prisustvovalo je 40 igrača ove dvije uzrasne kategorije, te 10 trenera omladinskog pogona Zagorca.

- Suradnja s Dinamom veliki je plus za našu nogometnu školu. Ona je započela dolaskom g. Damira Krznara na čelo Nogometne škole Dinama. Ovaj trening samo je nastavak suradnje. Imali smo jednu vrlo zanimljivu radionicu u Zagrebu koju su za nas održali Damir Krznar i Ivan Štefanić, na kojoj smo dobili puno dobrih savjeta koje smo počeli primjenjivati u našoj nogometnoj školi. Ovom suradnjom želimo unaprijediti rad našeg trenerskog kadra. Velika je stvar za nas što jedan tako veliki pogon želi suradnju s nama. Zahvaljujem Damiru Krznaru što nam se stavio na raspolaganje i što nam daje vrlo korisne savjete koji nam itekako dobro dođu u radu našeg omladinskog pogona - riječi su Marka Pastorčića.

Tema pokaznog treninga bila je kako u fazi napada probiti nisko postavljeni zadnji  blok. Akcent je bio trenerima kroz vježbe pokazati kako se taj zadani cilj može ostvariti. - Cilj nam je bio trenerima pokazati smjernice kroz koje će oni razvijati svoje ideje. Pohvaljujem omladinski pogon Zagorca, osobito voditelja Ivana Anić-Ćurka, na inicijativi i činjenici da su se ohrabrili i došli tražiti pomoć od našeg omladinskog pogona. Nama je bilo zadovoljstvo odgovoriti na tu inicijativu. Ja sam intimno vezan za Hrvatsko zagorje i volio bi da ovakvih treninga ima više. Zagorje je apsolutno podneblje koje je vrlo bogato nogometnim talentima i sigurno je da nam je cilj da se oni igrački potpuno razviju i igraju u najjačim ligama. Dinamo je u interesu dovoditi u omladinski pogon nogometaše iz bliže i šire okolice, gdje spada i Hrvatsko zagorje. Već sada u našem pogonu imamo sedam-osam vrlo talentiranih igrača iz Hrvatskog zagorja, ali zašto ih ne bi bilo još više - izjavio nam je Damir Krznar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -Jadranska magistrala (DC8); -državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); -Paški most; -Krčki most. U noći 20./21. veljače od 22:00 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program