Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI USPJEH ZLATARSKOG NOGOMETA: Juniori Oštrca prvaci su Hrvatskog zagorja


Nakon što su postali prvaci B lige juniora NS KZŽ, juniori Oštrca okitili su se i naslovom najboljih u Hrvatskom zagorju, nakon što su u dvije utakmice s ukupnim rezultatom od 5:3, pobijedili svoje vršnjake iz Rudara DZ. U prvoj je utakmici u Zlataru bilo 2:2, iako je Oštrc vodio s 2:0, da i bi u drugoj utakmici Zlatarščani slavili u Dubravi zabočkoj rezultatom 3:1 i tako si priskrbili vrijedan naslov prvaka.
U skupini B Oštrc je u 20 kola ostvario 16 pobjeda, 1 remi i 3 poraza, uz gol-razliku 95:28. Ozbiljnog protivnika Oštrc je imao u juniorima Matija Gupca, koji su slavili u dvije međusobne utakmice, no Oštrc je ipak uspio sačuvati prednost do kraja.

Od 95 golova juniora Oštrca, čak njih 43 su dijelo Maria Markuša, koji je ujedno i prvi strijelac lige. Marko Stažnik postigao je 15 golova, Antonio Markuš 10, Mihael Petrić 7, Damjan Bajsić i Dominik Bartolin po 4, Sven Galina i Domagoj Šaka po 3, Jurica Hađar i Domagoj Kovačević po 2, dok su se po jednom među strijelce upisali Marko Bingula i Goran Vuk.

Sve čestitke treneru Zvonku Golubu koji je odlično vodio ovu momčad, a iskreno se nadamo da će većina ovih mladića naći svoje mjesto u seniorskoj momčadi Oštrc, što je već pošlo za rukom Mariu i Antoniu Markušu, Domagoju Šaki, Ivanu Plancutiću, a nadamo se će njihovim putem krenuti i ostali iz ove dobro odlično momčadi.

OŠTRC – RUDAR DZ 5:3 (2:2, 1:3)

OŠTRC – RUDAR DZ 2:2 (2:1)

ZLATAR: igralište Oštrca, GLEDATELJA: 100, SUCI: Kožar (D. Stubica), Komorski (Martinec O.), Petriško (D. Stubica).

STRIJELCI: 1:0 Šaka 3', 2:0 Markuš 6', 2:1 Kovačić 37', 2:2 Turk 56'.

OŠTRC: Plancutić, Kobeščak, Popijač, A. Markuš, Kovačević, Bajsić, Petrić, Bartolin, M. Markuš, Šaka, Galina. PRIČUVE: Sviben, Stažnik Rogina, Hađar, Mikulec, Škof. TRENER: Zvonko Golub

RUDAR DZ: Jagarčec, Petrovečki, Sovec, Pavlek, Pavetić, Kovačić, Rod, Martinić, Bratković, Jerneić, Turk.

PRIČUVE: Hanžek, Jantolek. TRENER: Mladen Sovec

CRVENI KARTON: Pavetić 80' (dva žuta kartona)

RUDAR DZ – OŠTRCI 1:3 (0:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara, GLEDATELJA: 100, SUCI: Lukec (Dubovec), Pešec (G. Stubica) i Vojaković (Z. Bistrica).

STRIJELCI: 0:1 Petrić 63', 1:1 Martinić 65', 1:2 A. Markuš 74', 1:3 M. Markuš 88'.

RUDAR DZ: Jagarčec, Petrovečki, Tarade, Habljak, Turk, Pavlek, Kovačić, Rod, Martinić, Jerneić, Hanžek.

PRIČUVE: Rod, Bratković, Brezak, Jantolek. TRENER: Mladen Sovec

OŠTRC: Plancutić, Kobeščak, Popijač, A. Markuš, Kovačević, Petrić, Stažnik, Bartolin, M. Markuš, Šaka, Galina. PRIČUVEC: Sviben, Bajsić, Rogina, Hađar, Mikulec, Škof.

Još članaka iz "Sport"

Facebook