Prethodni članak
Sljedeći članak

Važno i zasluženo slavlje Rudara DZ

9. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, RUDAR DZ - Odra 2:0


Rudar DZ sasvim je zasluženo došao do važne pobjede u 9. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A. U Dubravi Zabočkoj s 2:0 je savladana Odra. "Minersi" nisu napravili skok na tablici, ali su bar malo uhvatili bodovni priključak, pa ih primjerice od desetog mjesta dijele dva boda.

Od samog početka domaći su ozbiljno krenuli prema vratima Odre. U 2. minuti vratar Majdek obio je loptu u Mutaka, ali na njegovu sreću ona nije odsjela u mreži. Odmah u idućem napadu dobro je pucao Batinić, ali preko gola. Gosti opasno prijete u 6. minuti. Igrači Rudara DZ su malo stali i tražili prekršaj na Michelu, a Odra kreira brzu akciju koja završava opasnim udarcem Lutera s lijeve strane koji je završio tik pokraj lijeve vratnice vratara Gele.

Napori domaćih isplatili su se u 17. minuti. Lijepu akciju u kojoj su sudjelovali Batinić, Tisanić i Tomek u pogodak s ruba kaznenog prostora odmjerenim je udarcem pretvorio je kapetan Dominik Cujzek za vodstvo od 1:0. Četiri minute kasnije neoprezni Tomek poklonio je loptu Shevchenku koji kreće sam prema Geli, ali domaći vratar hrabrom intervencijom sprječava izjednačenje. Pokušao je ukrajinski napadač i u 28. minuti, ali zaustavio ga je blok. U 33. minuti slobodan udarac na osamnaest metara izborio je Tomek. Očekivao se udarac Cujzeka koji se zaletio prema lopti i fintirao šut, da bi mladi Mutak preciznim udarcem ljevicom prebacio živi zid i pogodio za 2:0. To se vodstvo moglo i povećati u 40. minuti. Prvo je nakon solo-prodora opasno prijetio Tomek, odbijenu loptu Tisanić je ubacio u sredinu gdje je dva puta prijetio Tumpić koji prvo pogađa svog kapetana na gol-crti, a nakon toga njegov udarac zaustavlja blok Odre.

Očekivao se pritisak Odre u nastavku. Gosti su visoko stali, ali nisu bili opasni. Prvi je u 54. minuti za domaće zaprijetio Mutak, no Majdek brani njegov udarac. Šest minuta kasnije Tumpić odlično pronalazi aktivnog Mutaka, ali ovaj puca pokraj gola. Mutak je ponovno na sceni u 62. minuti kada ga odličnom dubinskom loptom pronalazi Čopec, ali njegov izlazak pred gostujućeg vratara završio je lošim udarcem. Prijetio je minutu kasnije i Tomek, ali je i on neprecizan. Još je opasniji bio prizemni udarac Tumpića u idućem napadu, ali odličnom obranom istaknuo se Majdak.

U 71. minuti po nama danas najbolji igrač, Ivan Batinić, dobro je prošao desnom stranom, ali je ispao iz ravnoteže i udario glavom u lijevu vratnicu, srećom bez posljedica. Aktivni Vincelj prijeti u 80. minuti nakon ubačaja Mutaka, ali Majdek je siguran. Odra se probudila tek u zadnjih deset minuta. Tako se u 81., 83. i 89. minuti u tri odlične prilike našao Funčić, no odličnim obranama se istaknuo Gelo i spriječio možebitnu novu rasprodaju bodova u Dubravi Zabočkoj.

RUDAR DZ - ODRA 2:0 (2:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 50, SUCI: Janković, Lozić i Zlomislić.

STRIJELCI: 1:0 Cujzek 17', 2:0 Mutak 33'.

RUDAR DZ: Gelo, Čopec, Michel, Mutak (87' Topolovec), Vincelj, Tumpić, Cujzek, Martinić, Tisanić (56' Abraham), Tomek (74' Sinković), Batinić. TRENER: Tomica Vincelj

ODRA: Majdek, Kljujev, Štefanac (46' Fučkala), Adžaga, Turković, Barišić, Hanachi (72' Orešić), Luter, Funčić, Shevchenko (74' Topalović), Režek. TRENER: Vlado Kasalo

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook