Prethodni članak
Sljedeći članak

Vatrogasac iznenadio Radoboj!

U 13. kolu 2. ŽNL Radoboj zgostio Vatrogasac


U 13. kolu 2. ŽNL prvoplasirani Radoboj ugostio je četvrto plasirani Vatrogasac i nakon dosta agresivne, čvrste, borbene utakmice upisao poraz od 1:2.

Od prve minute susreta vidjelo se kakav će to biti utakmica – domaćin agresivan i orijentiran prema naprijed sa ciljem da što prije dođe u vodstvo a gosti odlično obrambeno postavljeni sa željom da brzim kontra napadima pokušaju kazniti domaćina. I prvo poluvrijeme je proteklo onako kako smo i  predvidjeli – domaćin je stvorio nekoliko izglednih prilika a najizglednija je mogla biti sredinom poluvremena kada je u šesnaestercu domaćina srušen Topolovec ali je sudac, na veliko iznenađenje domaćina i  njihovih navijača, ostao nijem. Gosti u prvom poluvremenu sa nekoliko neuspjelih kontranapada uspjeli su okončati prvih 45 minuta netaknute mreže.

Drugo poluvrijeme ista slika sa očitom razlikom – kontra napadi gostiju bili su puno učinkovitiji i brojniji. Izgleda da je trener gostiju Rogan očitao dobru „jezikovu juhu“ svojim igračima jer su u drugih 45 minuta bili puno konkretniji što je i rezultiralo sa dva njihova pogotka.

U 74. minuti gosti su izveli brzu kontru i njihov napadač ušao je u šesnaesterac prilikom čega dolazi u lagani dodir sa obrambenim igračem Radoboja dok  je lopta bila već daleko u u šesnaestercu na samim rukama golmana Hrvoja. No, sudac Šalković svira i pokazuje na bijelu točku. Bura negodovanja Radoboja i njegovih navijača ! Iskreno – ako ono iz prvog poluvremena nije bio jedanaesterac onda ovaj zasigurno nije bio – uvjeren sam da postoji VAR na ovakvim utakmicama da bi odluka bila slijedeća – jedanaesterac za Radoboj ! Nema jedanaesterca za Vatrogasac ! No, u  ovim utakmicama nema VAR-a pa je sve na odlukama suca kakve god one bile !

Siguran realizator sa bijele točke bio je Krog.

Nakon toga Radoboj još više pojačava pomalo zaboravljajući na svoju obranu što u 80. minuti koristi Vatrogasac te preko Švende povećava vodstvo na nedostižnih dva gola razlike.

Poraz lidera ublažio je Kranjčec šest minuta prije kraja susreta.

Radoboj – Vatrogasac 1:2 ( 0:0 )

RADOBOJ. Igralište NK Radoboj. Gledatelja: 100. Sudac. Andrej Šalković ( Donja Šemnica ). Pomoćni suci: Emanuel Ivanković ( Zabok ), Arijan Golub ( Krapina ). Delegat: Janko Grozaj ( Krapina ).

Strijelci: 0:1 Krog 74' – 11 m; 0:2 Švenda 80'; 1:2 Kranjčec 84'.

RADOBOJ: Hrvoj, Tušek, Kranjčec, Potočki, Mikša, D. Švaljek, Fruk, Topolovec, F. Švaljek, Smrečki, Pernjek. Još su igrali: Rukav, Lamot, Šalković i Valjavec.

VATROGASAC: Jambrek, Merkaš, Ptičar, Mladenović, Peroš, Krog, Božićek, Per, Jurina, Majsec, Habus. Još su igrali: Majsec, Cigula, Švenda, Potočki i Paovalec.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook