Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvučene skupine za Europsko prvenstvo 2024. Vatreni će igrati teškoj u skupini B


Foto: Screenshoot HTV

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je upravo protivnike u skupini na Europskom prvenstvu, koje se igra od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine u Njemačkoj.

Hrvatska je na izvlačenju skupina u Hamburgu bila u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba i nije mogla izbjeći neku od nogometnih sila iz prve jakosne skupine: Njemačku, Portugal, Francusku, Španjolsku, Belgiju ili Englesku. Iz druge su joj prijetile reprezentacije iz kruga u kojem su se se nalaze Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija.

Posljednja je bila četvrta jakosna skupina s nekoliko kvalitetnih reprezentacija. U njoj su bile Italija, Srbija i Švicarska, a naknadno će upasti tri reprezentacije koje će mjesto izboriti kroz dodatne kvalifikacije. Kroz mini-turnire do Eura mogu: Wales, Finska, Poljska i Estonija, zatim BiH, Ukrajina, Izrael i Island te Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan.

Na koncu, Hrvatska se našla u skupini B za Europsko prvenstvo u kojoj su:

1.Španjolska
2.Albanija
3 Hrvatska
4.Italija

Kada, kojih datuma, protiv koje reprezentacije i u kojim gradovima igra Hrvatska na Euru u Njemačkoj pogledajte klikom na sljedeći link:

RASPORED HRVATSKE NA EURU 2024

Još članaka iz "Sport"

Facebook