Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzbudljiv četvrtfinalni dan na mininogometnoj ligi ''Gupčev kraj''

Mininogometna liga ''Gupčev kraj ulazi u samu završnicu''


Mininogometna liga „Gupčev kraj“ približava se samoj završnici. Četvrtfinalni dan pružio je čak osam izuzetno zanimljivih utakmica, a sve je započelo play off utakmicama u kojem su se četiri momčadi borile za četvrtfinalna mjesta. Prvu play off utakmicu Kamen Kučiš dobio je za „zelenim stolom“ jer je momčad MNK Šerfe u svojim redovima imala jednog igrača koji nije odigrao ni jednu utakmicu u skupini, a pravilo je da za završnicu igrač mora odigrati barem tri od pet kola. Bio Vet nije bio posebno uvjerljiv protiv Iskre Lobor, ali je na kraju presudila kvaliteta i zasluženo je slavio s 2:0. Prva prava uzbuđenja vidjeli smo u utakmici MNK Gorbi - Niskogradnja Veverec&Zagorje plast. Gorbi je dugo držao vodstvo od 1:0 i odolijevao naletima svojih protivnika koji su u samoj završnici pogotkom Vevereca izborili sedmerce. Tu su pokazali više prisebnosti i na kraju zasluženo prošli u četvrtfinale. Ništa manje uzbudljiv nije bio ni veliki oroslavski derbi Pizzeria Oro Goro – Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak. Oro Goro je ostao bez svog najboljeg igrača Šabana u najvažnijem trenutku, s druge strane briljirali su vratar Malogorski i dvostruki strijelac Stiperski i momčad Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak sasvim je zasluženo uzela posljednju „vizu“ za četvrtfinale koje je slijedilo odmah nakon te utakmice.

Ozo konfekcija-Oro plast Mrzljak

Prvo mjesto u polufinalu zauzela je Perfa na krilima svog najboljeg igrača i dvostrukog strijelca, Karla Frtalja. Prava drama zbila se u drugom četvrtfinalu između momčadi Graditeljstvo Merkaš i Bio Vet. Unatoč vrlo kratkoj rotaciji Bio Vet je dugo držao vodstvo od 1:0, no u samoj završnici nakon šestog akumuliranog prekršaja iz udarca s devet metara uspio je izjednačiti odlični Matija Kanceljak, najbolji igrač Graditeljstva Merkaš. U ruleta penala više je prisebnosti imala momčad Graditeljstvo Merkaš. Pravo malu školu malog nogometa pružila je momčad Niskogradnja Veverec&Zagorje plast momčadi Gradnja Ivča. Očekivala se velika borba, ali „Veverci“ lako pobijedili s 4:0, a pravi je užitak bio gledati „velemajstora“ Ivana Havličeka koji je s nekoliko poteza oduševio publiku. U posljednjem četvrtfinalu u junaka dana prometnuo se Karlo Stiperski, koji je svoju momčad Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak odveo u polufinale pobjedom od 1:0 protiv vrlo dobre momčadi CB Bulll. Oroslavčani su pokazali veliko srce i borbenost i sasvim su zasluženo došli do polufinala.

Niskogradnja Veverec-Zagorje plast

U srijedu veliko finale

Finalni dan očekuje nas u srijedu 11.01., a otvorit će ga prvim polufinalom u 18,05 Perfa i Niskogradnja Veverec&Zagorje plast. Odmah nakon te utakmice u 18,45 u drugom polufinalu snage će odmjeriti Graditeljstvo Merkaš i  Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak. Nakon toga očekuju nas dvije revijalne utakmice. U prvoj će od 19,20 snage odmjeriti zagići Stubice i Jedinstva, a nakon toga vrijedni zaposlenici Metalisa i NGH. U 20,20 poraženi polufinalisti odigrat će utakmicu za 3. mjesto, a veliko finale očekuje nas u 21 sati. Četvrtfinalni dan vidjelo je oko 400 gledatelja, a sigurni smo da će još više gledatelja biti na finalnom danu, jer u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici imat će se što za vidjeti.

Graditeljstvo Merkaš

Rezultati

Play off

Kamen Kučiš – MNK Šerfa 3:0 pff

Bio Vet – Iskra Lobor 2:0 (Šipek, Drempetić)

MNK Gorbi – Niskogradnja Veverec&Zagorje plast 2:3 p  (1:1) (Brezec/Veverec)

Pizzeria Oro Goro – Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak 1:2 (Novina/Stiperski 2)

Četvrtfinale

Perfa – Kamen Kučiš (Frtalj 2)

Graditeljstvo Merkaš – Bio Vet 4:2 p (2:2) (Kanceljak (9m)/Drempetić)

Gradnja Ivča – Niskogradnja Veverec&Zagorje plast 4:0 (Palčić 2, Havliček, Perković)

Caffe bar Bull  – Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak 0:1 (Stiperski)

Raspored završnice, srijeda 11.01.2023.

18,10 prvo polufinale: Perfa – Niskogradnja Veverec&Zagorje plast

18,45 drugo polufinale: Graditeljstvo Merkaš – Ozo konfekcija&Oro plast Mrzljak

19,20 revijalna utakmica zagića Stubica – Jedinstvo

19,50 revijalna utakmica zaposlenika Metalis – NGH

20,20 Utakmica za 3. mjesto

21,00 FINALE

Perfa

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook