Prethodni članak
Sljedeći članak

UZ POMOĆ DONATORA I VOLONTERA: Članovi NK Oroslavje sami uredili svlačionice i dobili licencu za igranje

Promijenjene su pločice, stolarija, vrata, električne i vodovodne instalacije, tuševi, nova je kuhinja i toaleti, postavljen je knauf i laminat te je pokrečeno


Nogometni klub Oroslavje s ponosom je jučer predstavio uređene prostorije kluba. Svlačionice, zajedno sa sanitarnim čvorovima, koje se nalaze u dijelu dvorca Oroslavje Donje, dosada nisu zadovoljavale potrebne sportske standarde, potencijalno su bile nesigurne zbog starih instalacija i vlage, zbog čega im ni ove godine inspekcija Nogometnog saveza nije dala prolaznu ocjenu, stoga je klubu prijetilo oduzimanje licence.

Obzirom da projekt izgradnje novih svlačionica, koji je najavljen još 2019. godine, zasada još nije zaživio i u izgradnju se nije krenulo, oroslavski je klub morao napraviti sve kako bi im licenca bila osigurana i kako bi se nogomet u Oroslavju i u novoj sezoni igrao.

-Morali smo krenuti u adaptaciju prostora sami. Sve se to dogodilo u 20 dana, uz pomoć donacija uspjeli smo urediti prostorije. Promijenjene su pločice, stolarija, vrata, električne i vodovodne instalacije, tuševi, nova je kuhinja, toaleti, postavljen je knauf i laminat te je pokrečeno – rekao je predsjednik NK Oroslavje Mladen Mrzljak te je zahvalio svim volonterima koji su radili, kao i svim donatorima, prijateljima kluba i članova uprave, koji su pomogli ovoj akciji, koja vrijedi oko 200 tisuća kuna, no 90 posto radova pokriveno je upravo donacijama.

Problem, kaže Mrzljak, nije bio samo u prostorijama, već i u vanjskom prostoru, odnosno koridoru od svlačionica do igrališta, i prostoru oko igrališta, koji je bio obrasao suhim granama, ali na svoju ruku to nisu smjeli čistiti, jer se radi o zaštićenom parku. Tu su uskočili Grad Oroslavje i gradonačelnik Viktor Šimunić, koji se osobno založio kako bi se i taj problem riješio. Apelirao je u županijskoj ustanovi kako bi se dobila dozvola za rušenjem opasnog drveća i granja u ovom zaštićenom području te su se u samu sanaciju drveća i čišćenje spomenutom koridora uključili djelatnici Šumarije, kao i članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zaboka.

– Situacija je bila jako teška, spominjalo se da bi se izgubila licenca i da bi se klub ugasio. No, u jako kratkom vremenu priča se posložila. Kad su ljudi vidjeli da se ima volje, stvar se sama zakotrljala i ovo kaj su dečki napravili u tako kratkom vremenu i svakodnevno rade, svaka im čast. Lijepo je vidjeti to zajedništvo i pozitivnu energiju – pohvalio je gradonačelnik. Rekao je i kako je ovo samo privremeno rješenje, ne odustaje se od izgradnje novih svlačionica.

Grad trenutno čeka na jednu dozvolu kako bi bila spremna potrebna dokumentacija za prijavu projekta na mjeru 7.4.1. – Nadam se da će to biti uskoro. A ako ne bude to išlo preko europskih projekata, morat ćemo naći neki modus da napravimo sami, i to svakako u ovom mandatu – najavio je Šimunić.

Klub je licencu dobio, što su igrači i simpatizeri, zajedno s otvorenjem novouređenih svlačionica, proslavili na jučerašnjem druženju.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook