Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljivo slavio Damian Vučenović

11. Open Krapina


Šahovski klub Krapina organizirao je od 13. do 15. siječnja 2023. godine 11. OPEN KRAPINA – međunarodno otvoreno prvenstvo grada Krapine. Na turniru se okupio vrlo raznolik sastav šahista iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Šahovski klub Krapina uložio je veliki trud u organizaciji i pripremio turnir za pamćenje. Turnir je prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Ivica Hršak.

Na turniru su bile zastupljene su sve dobne skupine, od najmlađeg 9-godišnjeg Nikole Malarića do najstarijeg 87-godišnjeg Leopolda Vincelja, člana ŠK Krapina.

A što se tiče rezultata, uvjerljivo je pobijedio junior Damian Vučenović, majstorski kandidat iz Zagreba sa 6 pobjeda i 1 partijom neriješeno. Na drugom mjestu završio je kadet Borna Franc, majstorski kandidat iz Samobora, a treći je bio Branislav Roška iz Karlovca. U konkurenciji do Elo rejtinga 1600 bodova najuspješniji je bio Maks Veselič iz Maribora, do 1800 bodova najbolji je bio Šimun Mlinarić iz Donje Stubice i do 2000 bodova Roko Jaković iz Oroslavja. Čestitamo svim dobitnicima kao i Šahovskom klubu Krapina na izvrsnoj organizaciji!

Još članaka iz "Sport"

Facebook