Prethodni članak
Sljedeći članak

Utakmicom 1. kola Alpe Adria cupa danas i službeno počinje sezona za zabočke košarkaše

Zabok danas u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani dočekuje rumunjsku Timisoaru


Danas u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku u okviru 1. kola Alpe Adria cupa snage će odmjeriti Zabok i SCH Ohma Mozzart Bet Timisoara iz Rumunjske. Bit će to veliko iskušenje za košarkaše Zaboka protiv vrlo jake rumunjske momčadi koja je favorit ne samo ove utakmice nego i cijele skupine. Rumunje već tri sezone trenira bosanskohercegovački strateg Dragan Petričević. Nama je svakako najpoznatiji njihov razigravača Ilija Đoković, koji je se afirmirao u Borcu iz Čačka, a jednu je sezonu (2020./2021.) proveo u Splitu. Zvijezda momčadi je američki bek Eric McClellan koji je nakon NCAA bio profesionalac u Meksiku, Grčkoj i Litvi, a prošlu je sezonu proveo u austrijskom Kapferbergu gdje je zabijao 13,6 koševa uz 5,1 skok i 3,9 asistencije. Petričević na dispoziciji ima i srpskog centra Igora Kesara koji je prošle sezone igrao u Pelisteru iz Bitole i ima ABA 2 ligaško iskustvo. Centar Nikola Gajić dobar je dio svoje karijere proveo u Igokei, a tu je i iskusni crnogorski centar Radoje Vujošević, koji je igrao za Budućnost i Mornar iz Bara i iza sebe ima ABA ligaško iskustvo.

Što se Zaboka tiče, dobra je vijest da se momčadi pridružio Fran Jacović. Nažalost trener Jakša Vulić neće moći računati na kapetana Antonia Črnjevića i Lukšu Buljevića, kojima liječnici još nisu dali „zeleno svijetlo“ za početak treniranja. Na bekovskim pozicijama Vulić ima Garretta, Lukačića, Kučana, Martinka i Antonića, na krilnim bi trebali participirati Jacović, Prskalo i Borovčak, a na centarskim Stipaničev, Tomić i Bašić. U sastavu će vjerojatno biti i mladi Deak. Usprkos brojnim problemima Zabok se neće predati „bez borbe“, „žuti“ namjeravaju odigrati hrabru utakmicu i dati sve od sebe, a za to bi im dragocjena bila i podrška publike.

-Službeno nam počinje sezona, no moram istaknuti da smo daleko od prave forme i željene razine igre. Bit će to za nas dobar test. Bez obzira na probleme, mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti kakav će nam to rezultat donijeti. Mislim da su Rumunji po kvaliteti iznad nas i iznad Rogaške i da su oni favoriti ove naše grupe. Pozivam navijače da nas dođu podržati na ulazu u novu sezonu - riječi su Jakše Vulića, trenera Zaboka.

To je zapravo i najvažnije, da zabočki košarkaši daju sve od sebe. Nadamo se da će to prepoznati i nagraditi publika koja danas u 19 sati prvi puta u Zaboku ima privilegiju gledati domaću momčad u jednoj službenoj međunarodnoj utakmici.

Još članaka iz "Sport"

Facebook