Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravo je završio šokantan zagorski derbi


U 25. kolu 4. NL središte skupina A, u zagorskom derbiju Straža je dočekala Ivančicu. Bio je to i derbi začelja, utakmica svije zadnje ekipe, koje se bore za opstanak, s tim da Straža još uvijek nije izgubila nadu da može nekako uhvatiti opstanak. No, pobjeda u ovoj utakmici bila je uvjet za takvu nadu.

Rano vodstvo domaćina, ali i puno promašaja

Straža je zaprijetila već od prve minute. Viktor Beram ja zapucao sa 20 metara iz igre u prvoj minuti, ali je Luka Tokić obranio, dok je Josip Petrović u drugoj minuti iz slobodnjaka da 25 metara po sredini pogodio živi zid. U petoj minuti Filip Rafaj se probio po desnoj strani, dao dubinsku loptu za Davida Janžeka, koji ulazi iskosa u kazneni prostor i puca po zemlji, ali Tokić i to brani. No, već u osmoj minuti Rafaj sjajno prolazi po desnoj strani i sa 20 metara malo iskosa fantastično pogađa za 1:0.

U 13. minuti Janžek je pobjegao obrani izbio sam pred Tokića, ali ni iz dva pokušaja nije ga savladao, pa ni Rafaj sa par metara. U 16. minuti opet se Janžek oslobodio na 12 metara i imao zicer ali puca pored gola. Gosti prvi puta prijete u 18. minuti kada glavom lijepo puca Niko Piljak ali ipak malo pored gola. U 25. minuti Rafaj je u novoj prilici, opet puca sa nekih 18 metara, ali Tokić je opet na visini zadatka. Tokić se istaknuo u 28. minuti kada je pucao Beram, pa i dalje ostaje 1:0.

U 38. minuti Rafaj puca s desne strane, od bloka se lopta odbija u korner. U 40. minuti Janžek se probio po desnoj strani i ubacio na drugu, gdje je Beram potpuno sam na pet metara i promašuje nešto što je teže promašiti nego zabiti. U 43. minuti gosti imaju jedan od rijetkih napada, koji solidnim udarcem završava Piljak, ali lopta se od bloka odbija u korner. U 44. minuti Lovro Hajdek puca za goste iz slobodnjaka sa 35 metara, a Krunoslav Drašković brani. U 45. minuti J. Petrović ubacuje s lijeve strane, a Janžek sa sedam metara puca pored gola. Tako na odmor Straža odlazi sa 1:0 ali i sa puno nervoze, jer je promašeno previše vrlo izglednih prilika.

Šok na šok u nastavku

I u nastavku Straža kreće napadački od prve minute. U 48. minuti Matija Konjić se vrlo dobro probio po lijevoj strani i pucao sa 18 metara, malo iskosa, ali pored gola. I onda u 55. minuti stiže kazna za promašaje Straže. Slobodan udarac sa 25 metara iskosa, sa desne strane izvodi Matija Bukvašević, lopta se na putu prema golu odbija od bloka i vara Draškovića te odlazi u mrežu za 1:1.

Straža se pak vrlo brzo vraća starim navikama. U 58. minuti prvo Janžek, sa desetak metara, pa dvadesetak sekundi kasnije Beram sa još manje udaljenosti gađaju u Tokića. U 63. minuti Rafaj daje dobru loptu u prostor Rodriguesu Da Cruzu, ovaj opet povratnu na Rafaja, koji puca jako, ali opet u Tokića. U 68. minuti umalo je Ivančica došla do vodstva. Bukvašević je dugo držao loptu na lijevoj strani i na kraju zapucao, a Drašković je krajnjim naporom 'izvadio' loptu ispod prečke.

I onda u 70. minuti novi šok za domaćine. Hajdek je uzo jednu loptu na svojoj polovici, prošao više od 30 metara i sa nekih dvadesetak metara sjajno potegnuo i pogodio za 1:2. Hajdek je pokušao iz slobodnjaka i u 74. minuti, sa velike daljine, pa je Drašković loptu uhvatio. U 78. minuti novi zicer za Stražu. Ovaj putu Leon Levak, koji je ušao par minuta prije, dobiva sjajnu loptu kroz kazneni prostor, ostaje sam pred Tokićem na nekoliko metara, malo iskosa, ali i ovaj puta Tokić brani. U 85. minuti u prilici je i Jan Kodelič, koji iz gužve šalje loptu prema golu i to blizu stative, no Tokić je opet priseban i lovi loptu.

U 90. minuti kao da smo vidjeli sažetak cijele utakmice. Opet odlična šansa za Stražu, po desnoj strani Kodelič vraća loptu na 12 metara za Berama, koji može pucati odmah, no komplicira, dribla u kaznenom prostoru, ulazi u gužvu i na kraju puca kad je bilo nemoguće zabiti. A onda u drugoj minuti sučeve nadokande, nakon kornera i odbijene lopte Levak iz voleja poteže sa 15 metara i pogađa sjajno za 2:2. Pomalo i ironično, nakon desetak promašenih zicera, Straža zabija eurogol. Ali nije to sve. U trećoj minuti nadoknade opet odlična šansa, nakon što se igra raspala, ali Kodelič opet pronalazi blok. Zaista šokantna utakmica, na kraju sa podjelom bodova. U 26. kolu, koje se igra već u srijedu 8. svibnja, i jedne i druge čekaju novi zagorski derbiji. Straža će u goste Golubovcu, a Ivančica dočekuje Rudar DZ.

4. NL – središte, skupina A, 25. kolo

STRAŽA – IVANČICA 2:2 (1:0)

SUCI: Mirt, Lukec, Znika;  GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 1:0 Rafaj 8', 1:1 Bukvašević 55', 1:2 Hajdek 70', 2:2 Levak 90+2'

STRAŽA: Drašković, Rafaj (73' Levak), Kodelič, Gajster, Janžek, Beram, D. Petrović, Kampuš, Konjić, Čuček, J. Petrović (46' Rodrigues Da Cruz); trener: Miljenko Kunštek

IVANČICA: Tokić, Rihtarić (65' Crčić), L. Škvorc, Hajdek, Prtenjača, Piljak, Haban, Bukvašević, Habajec, Kurešić, Nuli; trener: -

Još članaka iz "Sport"

Facebook