Prethodni članak
Sljedeći članak

Upravni odbor nogometnog kluba Gaj Mače podnio kolektivnu ostavku

Skupina građana predala je zahtjev za rušenjem ograde na stadionu Gaja i vraćanje tog dijela stadiona u stanje prije obnove. Ako se to realizira, Gaj neće moći zadovoljiti uvjete igranje u III. ligi.


Nakon jedne od najuspješnijih sezona u 92-godišnjoj povijesti kluba i plasmana u III. ligu, upitan je daljnji rad NK Gaj Mače. Kao novi trećeligaš Gaj je morao zadovoljiti dodatne kriterije: izgraditi sanitarni čvor za gledatelje, prostoriju za doping kontrolu, svlačionicu za sutkinju,  dodatne tuševe i sanitarne čvorove u svlačionicama, a ti su zahvati već na pola napravljeni. Investicija od cca 100.000 kuna, na koju su u klubu bili spremni, no iznenada se pojavio novi problem. Skupina građana predala je zahtjev za rušenjem ograde na stadionu Gaja i vraćanje tog dijela stadiona u stanje prije obnove. Ako se to realizira, Gaj neće moći zadovoljiti uvjete igranje u III. ligi. Iz tog razloga je Upravni odbor na čelu s predsjednikom Dragutinom Ščapecom, podnio kolektivnu ostavku, a klub će predati Općini Mače na daljnje vođenje. Iskreno se nadamo da još uvijek nije kasno, da će se duhovi smiriti i pronaći neki kompromis, koji bi zadovoljio sve strane, a Gaju omogućio da se natječe u rangu kojeg je pošteno izborio. U posljednjih petnaestak godina Gaj spada među četiri stožerna zagorska kluba, odlično je organiziran i vođen, a njegovo gašenje ili plasman u najniži rang, bio bi veliki gubitak za zagorski nogomet i sport u cjelini.

U nastavku pročitajte priopćenje za javnost Upravnog odbora i pismo predsjednika UO NK Gaj, Dragutina Ščapeca, načelnici Mladenki Mikulec.

Još članaka iz "Sport"

Facebook