Prethodni članak
Sljedeći članak

U zagorskom derbiju Straža do tri važna boda

4. NL – središte skupina A: 12. kolo: Stubica – Straža 2:3


U 12. kolu 4. NL središte, skupina A zagorski derbi u Donjoj Stubici, gdje je Stubica dočekala Stražu. Kolo prije Straža je trebala igrati još jedan zagorski derbi, kod kuće protiv Tondacha, ali je ta utakmica otpala zbog proboja korone u redove Straže. Stoga je bilo zanimljivo vidjeti kako će Straža, koja se bori za opstanak izgledati u ovoj utakmici. Stubica je krenula bolje, i već u 5. minuti povela. Drempetić je dobio jednu loptu na sredini gurnuo u for na lijevoj strani Glavača koji se probija do crte, daje povratnu do Kormana, koji daje još malo desno za Ivana Čekolja a koji jakim udarcem sa 7-8 metara od prečke pogađa za rano vodstvo Stubice. Nakon vodstva Stubica je imala još dvije izgledne prilike, no kako je vrijeme odmicalo Straža je sve više preuzimala konce igre i u 26. minuti Firer iz slobodnjaka sjajno pogađa za 1:1. U 43. minuti Biruš oštro ubacuje s desne strane i lopta u kaznenom prostoru pogađa Petira u ruku. Firer je smiren i sa bijele točke pogađa za 1:2, rezultata, kojim se odlazi na odmor.

U nastavku, u 52. minuti na drugoj strani Straža dolazi do 3. gola. Firer je osvojio jednu loptu na 25 metara, osvojio malo prostora, dao dubinsku za Vidičeka, koji puca sa 12 metara. Rajilić brani, ali se lopta odbija opet do Vidičeka, koji iz drugog pokušaja pogađa za 1:3. U 60. minuti nova nevolja za domaćine. Jednu kontru oštrijim startom spriječio je Petir i zaradio žuti karton. Kako mu je to bio drugi Stubica je nastavila sa 10 igrača. U 75. minuti Janžek se probija po lijevoj strani, ubacuje u sredinu, Mar. Landripet odbija na nogu Fireru, koji puca iz prve. Rajilić brani, brzo izvodi loptu i ona dolazi pred kazneni prostor Straže. Prvi pokušaj obrana gostiju otklanja, no lopta se odbija na 20-tak metara do Glavača, koji sjajnim udarcem iz koljena pogađa za 2:3. U 87. minuti i Straža ostaje sa 10 igrača. Niko Peček je kod izvođenja auta pretjerao sa zadržavanjem i zaradio drugi žuti karton, što je podiglo ambicije domaćina. No do kraja nije bilo većih prilika i Straža dolazi do vrlo važna tri boda.

4. NL – središte skupina A, 12. kolo

STUBICA – STRAŽA 2:3

SUCI: Bošnjak, Tadić, Luburić

STRIJELCI: 1:0 Čekolj 5', 1:1 Firer 26', 1:2 Firer 43'11m, 1:3 Vidiček 53', 2:3 Glavač 75'

STUBICA: Rajilić, Petir, Vukelja (57' Hegol), D. Bosec, Čekolj, Glavač, Drempetić, Mar. Landripet, I. Bosec, Mat. Landripet (74' Grabušić), Korman; trener Nikola Lešković:

STRAŽA: Drašković, Rafaj, Ilić, Konjić, Firer, Biruš, Janžek (90' Topčovec), Debelak, Zdovc, Vidiček, Peček; pomoćni trener: Mladen Mikša

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook