Prethodni članak
Sljedeći članak

U utakmici s devet žutih kartona Zagorec nakon viteške borbe osvojio bod


U 29.kolu Druge Supersport nogometne lige krapinski Zagorec gostovao je u Poreču i nakon prave viteške borbe upisao bod.

Trener Vidak nije mogao računati na nekoliko igrača iz prve postave - Cruce - Corcy, Harrison, Junior, Bruči, Krznarić - te su priliku dobili igrači koji su obično susrete počinjali sa klupe za pričuve. Nakon 90 minuta ne mogu naći zamjerke na njihovu igru jer su svojom, prije svega borbenošću i htijenjem da se ne izgubi, opravdali povjerenje svog trenera, a vjerujem i navijača.

Susret je počeo kao iz snova za Zagorec jer već u desetoj minuti mreža domaćeg vratara bila je pogođena. Smrekar je jednu loptu glavom proslijedio na bok do Kanceljaka koji je loptu primio i krenuo prema šesnaestercu te kad je došao na 16 metara uputio prizemni precizni udarac poslavši loptu u desni donji golmanov kut.

Opće veselje na terenu, klupi i navijačima Zagorca kojih se okupilo na tribinama stadiona Veli Jože u dobrom broju.

No, domaći već u slijedećem napadu nakon pogotka Kanceljaka stvaraju priliku i pogađaju stativu od koje se lopta odbija u gol aut.

U prvom dijelu bilo je još nekoliko prilika pred vratima Zagorca i (polu)prilika pred vratima Jadrana, ali su mreže ostale nedirnute te su momčadi otišle na odmor vodstvom od 1-0 za Zagorec.

U drugom poluvremenu trener Vidak odmah ostavlja u svlačionici ozlijeđenog Topolovca te umorne Juga i Radića a uvodi Bračevića, Stiperskog i Orlovića koji nastavljaju u istom ritmu kao i njihovi suigrači - borbeno, agresivno sa željom da se u Krapinu vrate sa pozitivnim rezultatom. Sve je išlo po planu do 76. minute kada je Sumić "potegao"sa 16 metara i pogodio neobranjivo donji desni kut mreže Zagorca. Do kraja susreta mreže su mirovale ali moram naglasiti da je u 82. minuti odluka suca Slunjskog izazvala revolt igrača Zagorca - naime, Christian je probio desni bok domaćina i uputio oštar centar šut koji je dodirivao travu da bi Zulliani u padu rukom izbio loptu u korner. Sudac je ostao nijem !?

Sve u svemu na kraju semafor je zapisao Jadran 1. Zagorec 1.
Želimo na kraju istaknuti da su svi igrači Zagorca koji su istrčali na teren zaslužili pohvale za svoju igru ne želim nikog posebno istaknuti jer još jednom su ti mladići predvođeni kapetanom Smrekarom i stručnim stožerom pokazali i dokazali da daju svaki atom svoje snage za klub vodeći ga prema sigurnoj luci ostanka u drugoligaškoj karavani.


Svoj slijedeći, posljednje prvenstveno kolo, susret Zagorec igra u Krapini protiv Grobničana i dovoljan mu je bod da izbjegne kvalifikacije.


JADRAN - ZAGOREC 1:1 (0:1)


POREČ. Stadion Veli Jože. Gledatelja:300. Sudac: Ivan Slunjski ( Varaždin). Pomoćnici: Dario Mužar (Velika Gorica), Patrik Tkalčević (Čazma). Delegat: Neven Lelas (Omiš).
Strijelci: 0:1 Kanceljak 10'; 1:1 Sumić 76'.

JADRAN: Pavić, Corelli, Matteoni, Al Tharwan, Macan, Lepinjica, Ivetić, Siljan (75. Silva), Bernobić, Zulliani. Trener: Dalibor Šuran.

ZAGOREC : Vinceljak, Čondrić, Jug ( 46. Bračević), Radić ( 46. Stiperski 83. Sanogo ), Smrekar, Kanceljak, Christian, Topolovec (46. Orlović), Dunić, Barišić, Landripet. Trener : Perica Vidak.

ŽUTI KARTONI.

JADRAN: Bernobić 61'; Šverko 73'; Siljan 74; Šuran (trener) 87'.

ZAGOREC : Jug 11'; Topolovec 22'; Barišić 54'; Dunić 64'; Vinceljak 90'.

CRVENI KARTONI: nema.

Još članaka iz "Sport"

Facebook