Prethodni članak
Sljedeći članak

U tvrdoj utakmici bez golova

1. ŽNL 1. kolo: Mladost Marija Bistrica – Oštrc 0:0


U 2. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost MB je dočekala Oštrc. Očekivala se zanimljiva utakmica, barem iz dva razloga. Naime, obje su ekipe krenule u 1. kolu pobjedama, a u četvrtak su u kupu odigrale međusobnu utakmicu u kupu, u kojoj je Mladost MB vodila, a Oštrc na domaćem terenu preokrenuo. Vidljivo je da obje ekipe žele iskorak u odnosu na prošlu sezonu, pa je međusobna utakmica bila solidan izazov na tom putu.

Na odmor bez golova

Već u 1. minuti za goste se po lijevoj strani spustio Luka Šavorić, ušao u kazneni prostor, ali udarac odlazi pored gola. I u 5. minuti opasnost pred domaćim golom. Na 5 metara su prijetili Tomica Marković i Antonio Markuš ali lopti je ipak bio bliži domaći golman Dominik Babić. U 13. minuti nova prilika za Oštrc. Nakon ubačaja s desne strane sa 12 metara iz sredine puca Marković ali lopta odlazi pored gola, no prije izlaska pokušava pucati Marko Trčak ali pogađa vanjski dio stative.

U 26. minuti domaćini prijete preko desne strane, nakon što si je odlično loptu propustio Mihael Belko odlazi do dobre pozicije ali nema baš rješenja, pa obrana otklanja opasnost. I 32. minuti opet je Belko odlično reagirao na desnoj strani, prošao Nikolu Latina i ubacio u gužvu, na Darija Frajtaka, koji puca ali u blok. U 37. minuti Jurica Čukman iz sredine daje odličnu loptu u kontri desno za Belka, koji ulazi u kazneni prostor pa puca ali i on puca u blok. U 38. minuti nakon duge lopte gostiju Jan Stjepan Dominić sam izlazi na Babića iskosa s lijeve strane, ali Babić brani njegov pokušaj prebacivanja. U 39. minuti Silvestar Habajec sjajno puca da 20 metara ali Babić paradom brani. U minuti sučeve nadoknade slobodan udarac za goste izvodi Karlo Draganović, ali sa 22-23 metra puca visoko preko gola, pa se na odmor odlazi sa 0:0. Očekivano čvrsto i tvrdo.

Ni u nastavku mreže se nisu tresle

Oštrc je konkretnije krenuo u nastavak i opasno zaprijetio već u 49. minuti. Nakon kornera s lijeve strane, lopta je nabačena na drugu stativu, a tu se našao Marko Trčak koji puca glavom, a lopta sjeda odozgo na prečku. Mladost MB uzvraća u 55. minuti, kada Frajtak ulazi u kazneni prostor, malo na lijevoj strani, važe i namješta se na lijevu nogu i na kraju puca, ali golman Oštrca Krunoslav Škof brani njegov udarac.

U 68. minuti gosti prijete oz slobodnog udarca. Sa otprilike 25 metara malo u desno od središnjice puca Karlo Gregurić i to poluvisoko, no Babić na golu Mladosti MB je siguran i hvata loptu. Puno teži zadatak Babić je imao u 74. minuti, a pred njega ga je stavio Marković, koji je iz okreta potegnuo sa nekih 17 metara i to pod samu prečku. No, Babić je i ovaj puta bio na visini zadatka i vrhovima prstiju prebacio je loptu preko prečke. U 77. minuti Mladost MB se nadala boljoj završnici akcije, koja je krenula iz njihove polovice. Duga lopta ispucana je na M. Čukmana, koji bježi sam prema Škofu, no golman gostiju ipak je bliže, ima prednost jer lopta ide prema njemu, a bježi od Čukmana, pa stiže prvi. Ne samo da je Škof spriječio opasnost za goste, nego je izbacio loptu za svoje suigrače, koji u par poteza dolaze pred Babića. Mihael Petrić, koji je ušao u nastavku odjednom se našao u prilici, i uspio je pucati pored Babića, koji je ostao nekako u raskoraku, no lopta je, na sreću domaćina otišla pored gola.

Posljednja prilika na utakmici stigla je u 80. minuti za goste. Dominić je pucao s ruba kaznenog prostora, malo iskosa, ali preko gola. Bio je to zadnji pokušaj na ovoj tvrdoj utakmici, u kojoj Oštrc možda može žaliti mrvicu više za preostala dva boda, no njihova inicijativa ipak nije bila dovoljna za pobjedu protiv čvrste Mladosti MB. U prva dva kola i jedni i drugi sačuvali su mrežu, kreću dalje sa 4 boda, a Oštrc će u 3. kolu imati pravi izazov protiv vodeće Pregrade, dok će Mladost MB na gostovanje kod novaka u ligi, Sloge.

Još članaka iz "Sport"

Facebook