Prethodni članak
Sljedeći članak

U Svetom Križu Začretju održan Plenum NS KZŽ


Uz prisustvo 27 od 33 moguća predstavnika u muzeju "Žitnica" u Svetom Križu Začretju uz domaćinstvo NK Jedinstvo održan je Plenum NS KZŽ. Nakon uvodne riječi predsjednika Stjepana Merkaša-Krojfa krenulo se s izvješćima. Izvješće povjerenika za najtecanje prezentirao je povjerenik za natjecanje Jurica Sirovec, Izvješće povjerenika za suđenje iznio je povjerenik za određivanje suca Božidar Smrekar, Izvješće disciplinskog suca podnio je disciplinski sudac Gordan Šoban, a Izvješće instruktora instruktor NS KZŽ Franjo Kučko. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena.

Najzanimljiviji dio plenuma svakako je bilo izvlačenje natjecateljskih brojeva prema kojima su određeni parovi I. i II. ŽNL KZŽ. Tako će se u prvom kolu NS KZŽ u nedjelju 27.8. u 17,30 sastati:
Klanjec - Inkop
Oroslavje - Jedinstvo
Oštrc - Mladost MB
Stubica - Radoboj
Zagorec VT - Pregrada.

I. ŽNL KZŽ od ove sezone broji deset klubova, koji će odigrati trokružnim sustavom, ukupno 27 kola.
Kako je Slogi iz Konjščine udovoljeno zahtjevu da svoje utakmice odigrava subotom, II. ŽNL KZŽ početi će dan ranije u subotu 26. kolovoza. Sloga će tog dana u 17,30 ugostiti Rudar M, a ostali parovi I. kola II. ŽNL KZŽ koje će se odigrati u nedjelju 27.8. u 17,30 sati su:
Lobor - Desinić
Vatrogasac - Matija Gubec
Milengrad - Đalski
Mladost B - Toplice
Omladinac - slobodan.

Parovi 1. kola cupa NS KZŽ određeni su ranije, a u prvom kolu koje se igra 30.08. u 17,30 sastaju se:
Radoboj - Mladost Z
Vatrogasac - Golubovec
Toplice - Stubica
Desinić - Oroslavje
Sloga - Klanjec
Inkop - Tondach
Mladost B - Rudar DZ
Omladinac - Pregrada
Đalski - Rudar M
Jedinstvo - Zagorec VT
Milengrad 2005 - Ivančica
Matija Gubec - Oštrc
Mladost MB - Lobor.

U prvom kolu kao nositelji slobodni su: Zagorec KR, Gaj Mače i Straža, a pobjednik para Radoboj - Mladost Z postat će četvrti nositelj u daljnjem ždrijebu. Drugo kolo cupa NS KZŽ na rasporedu je 20.9. 2023., a treće 04.10.2023. godine.

Na samom kraju plenum dodijeljena su priznanja. Prvo je priznanje za fair-play u I. ŽNL KZŽ dobila Ivančica, a nakon nje za II. ŽNL KZŽ Mladost Belec. Nagradu u ime Mladosti B primio je trener Željko Tihava koji se obratio nazočnima i biranim riječima zahvalio iznimnom čovjeku i sportskom djelatniku Milanu Havoiću.
Posebne plakete za oproštaj od delegatskog posla dobili Stjepan Ranogajec koji je 55 godina svog života posvetio zagorskom nogometu i Jurica Putanec koji se također u kratkom govoru zahvalio svojim mentorima.

Dodijeljene su i nagrade najboljim strijelcima liga, koji su uglavnom primili predstavnici klubova, dok je jedini svoje priznanje za najboljeg strijelca II. ŽNL KZŽ primio Ivan Krog član Vatrogasca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook