Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju nas očekuje trenutno najjači "zagorski derbi"

Gaj i Zagorec u Maču odlučuju tko je trenutno najbolji u Zagorju


Nakon samo šest tjedana ponovno ćemo gledati trenutno najveći zagorski derbi. U nedjelju 20. rujna s početkom u 11 sati u Maču će snage odmjeriti domaći Gaj i Zagorec iz Krapine u okviru 6. kola III. HNL-središte Zagreb. Podsjetimo ove su se dvije momčadi prije samo mjesec dana našle u spektakularnom finalu zagorskog kupa u Začretju, kojem je pred više od 1.000 gledatelja Gaj slavio s 3:2 i osvojio zagorski kup. Bilo je to popodne nadahnutog Tomislava Haramusteka, koji je bio nerješiva enigma za obranu Zagorca, te je postigao dva pogotka i asistirao Cvrtili za treći odlučujući pogodak Gaja.

Trenutno najbolje zagorske momčadi dočekuju derbi u dvojakom raspoloženju. Gaj ove sezone ne zna za poraz, dok je Zagorec već četiri puta od kolovoza travnjak napustio pognute glave. Protekli tjedan Krapinčani su upisali dva poraza, dok je Gaj istovremeno u kupu "torpedirao" Liku 95 s čak 20:2, a pošto je u derbiju kod Kurilovca odigrao 1:1. Uzmemo li trenutnu situaciju u obzir, Gaj je favorit, no u derbijima se nikada ne zna tko će slaviti do posljednjeg trenutka i često odlučuju nijanse, trenutno nadahnuće, pa i poneka neshvatljiva pogreška. Posebno će biti zanimljiv "šogorski dvoboj" Dina Cvrtile u dresu Gaja i Ivana Kovačeca u dresu krapinskog Zagorca. Obojica će ordinirati po krilnim pozicijama, a vidjet ćemo tko će na kraju imati više uspjeha.

-Očekujem dobru utakmicu, pravi praznik nogometa. Pošto još ovi sezone nismo izgubili, nameće nam se uloga favorita, ali u derbiju su uvijek šanse 50%-50%. Ipak vjerujem u svoju momčad i nadam se da ćemo kod kuće ostvariti drugu prvenstvenu pobjedu i nastaviti niz bez poraza - riječi su trenera Gaja, Danijela Tomaškovića.

-Imao puno problema s ozljedama, pa nam je trenutno najvažnije vratiti barem 2-3 igrača u stroj do nedjelje kako bi mogli pružiti dobru partiju i ozbiljan otpor Gaju koji je u strašnom naletu, ali mi ćemo učiniti sve da mu pomrsimo račune - govori nam Drago Bartolić, trener Zagorca. U nedjelju svi zagorski nogometni putevi vode u Mače. Sigurni smo da nas očekuje još jedan istinski nogometni spektakl.

Još članaka iz "Sport"

Facebook