Prethodni članak
Sljedeći članak

[U KONKURENCIJI 18 EKIPA] Kadeti RK Bedekovčina osvojili turnir u Italiji

U konkurenciji 18 ekipa, Bedekovčina je bez poraza stigla do naslova i to u konkurenciji klubova iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske


Kadeti RK Bedekovčina (2002. godište) protekli su vikend proveli u Italiji Sand in Taufers južni Tirol na 34. HBcup-Suedtirol. U konkurenciji 18 ekipa, Bedekovčina je bez poraza stigla do naslova i to u konkurenciji klubova iz Italije, Njemačke, Austrije i Hrvatske. Razigravanje je odigrano kroz tri skupine sa po 6 ekipa, a polufinale su izborile sve prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana. U subotu Bedekovčina je odigrala tri utakmice i ostvarila sve tri pobjede, protiv talijanskog SSV Taufersa 8:4, protiv još jednog hrvatskog predstavnika RK jamnica 9:6, te protiv njemačkog TSV Murnaua 9:6.

U nedjelju u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u skupini kadeti Bedekovčine su svladali drugoplasirani austrijski UHC Absam 4:2, a nakon toga i u petoj utakmici u skupini koja nije odlučivala o ničem pobijedili njemački TV Trebur 11:8. Tako je Bedekovčina u polufinale otišla sa maksimalnih 5 pobjeda, a onda svladala još jednog predstavnika iz Hrvatske MRK 28. April Kastelir. U utakmici koja se čak posljednjih 5 minuta igrala pod kišom i jakim vjetrom Bedekovčina se bolje snašla i slavila rezultatom 7:3. U finalu susret dviju neporaženih ekipa, Bedekovčinu je dočekao njemački TuS Holzheim koji je imao veliku podršku, no u zaista tvrdoj utakmici Bedekovčina je odigrala mirno i koncentrirano te uspjela utišati navijače i nametnuti svoj ritam, te zasluženo slavila rezultatom 5:2. Igračem turnira proglašen je Dejan Končić.

Utakmice su se igrale na otvorenom na umjetnoj travi te na igralištu manjih dimenzija nego je uobičajeno, te je trajanje utakmica bilo 13 minuta. Nastup na turniru bila je nagrada za osvojeno prvenstvo 2. HKRL. Trener Filip Martinić rekao je da nisu znali što očekivati.

- S obzirom na propozicije turnira, morali smo se brzo prilagoditi te u tome i dosta dobro uspjeli. Kako je turnir odmicao tako smo i igrali sve bolje, te u jednoj dosta dobroj konkurenciji došli do još jednog velikog uspjeha te RK Bedekovčina prezentirali i van granica lijepe naše. Sretan sam i ponosan na dečke, čestitam im na odrađenom u ovoj sezoni i želim da se dobro odmore – zaključio je Martinić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook