Prethodni članak
Sljedeći članak

U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku počeo Basketball camp Croatia

Prva grupa broji pedesetak dječaka i mladića, dok će u drugoj grupi sudjelovati stotinjak dječaka i mladića iz Hrvatske i zemalja iz okruženja


U organizaciji Košarkaške škole Croatia iz Zagreba u Zaboku je ovog vikenda započeo Basketball camp Croatia. Prva grupa broji pedesetak dječaka i mladića, dok će u drugoj grupi sudjelovati stotinjak dječaka i mladića iz Hrvatske i zemalja iz okruženja. U prvoj grupi su i četiri košarkaša Zaboka. Uvjeti u Termama Tuhelj i Gradskoj sportskoj dvorani su fantastični. Glavni trener kampa je Ante Nazor, čovjek koji je osvojio pet medalja europskih i svjetskih medalja za mlađe dobnim kategorijama, a do svoje 40 godine vodio je seniorske momčadi najboljih hrvatski klubova, Splita, Cibone i Zadra. Upravo te činjenice najbolje govore o kakvoj se trenerskoj kvaliteti radi.
-Dječaci su iznimno talentirani i motivirani za rad. Imamo fantastične uvjete u zabočkoj dvorani i Termama Tuhelj, uvijek sam ovdje rado dolazio s mladim reprezentacijama. Poznam ovaj kraj i ove ljudi i uvijek mi je drago doći ovdje. Radimo prvo na osnovnim elementima tehnike, jučer smo se međusobno upoznavali i s osnovnim postulatima igre. Danas smo otišli korak dalje, na pas igru. Posvetit ćemo se i šutiranju, pivotiranju i drbilingu. Jutarnji dio treninga posvetit ćemo osnovnim elementima, a popodnevni situacijama iz same igre – otkrio nam je Ante Nazor. Uz njega trenerski posao obavljaju i Luka Bujas, Ivan Martinović i Robert Lež, te kondicijski treneri Josip Vučko i Krešimir Karačić.
U utorak će dječake na popodnevnom treningu posjetiti Kruno Simon, koji će pričati o svojoj košarkaškoj karijeri, a u četvrtak i petak treninge će s njim odraditi Rok Stipčević.

Još članaka iz "Sport"

Facebook