Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŽNA VIJEST: Preminuo bivši nogometaš Hajduka

Bio je istinska legenda dalmatinskog nogometa


U subotu je u Stobreču u 88. godini života preminuo bivši nogometaš Hajduka Stipe Perasović. Bio je istinska legenda dalmatinskog nogometa, piše Dalmatinski portal.

Rođen je 1. veljače 1937. u Stobreču. Igračku karijeru započeo je u mjesnom Primorcu, koji se tada natjecao u Grupnom prvenstvu Splitskog nogometnog podsaveza. Za prvu momčad debitirao je vrlo rano sa nepunih 18 godina.  Već na početku karijere odskakao je u igračkoj kvaliteti, za rang u kojem se natjecao.

Stoga nije ni čudno što su vrlo brzo uslijedili pozivi nekoliko klubova koji su se natjecali u višem rangu natjecanja. Perasović je prihvatio poziv Jugovinila iz Kaštel Gomilice, koji se natjecao u Dalmatinskoj nogometnoj ligi, čiji dres nosi u sezoni 1959/60.

I u Jugovinilu je odskakao po kvaliteti, da bi pred ljeto 1960. Perasović ostvario sam svakog dalmatinskog dječaka. U lipnju 1960. Stipe Perasović, postao je nogometaš  Hajduka čiji dres nosi do 1962. Za Hajduk je odigrao 14 utakmica od toga dvije službene i postigao 1 zgoditak.  U službenom nastupu debitirao je u utakmici za prvenstvo Jugoslavije protiv Veleža u Mostaru, 24. lipnja 1961., u utakmici koja je završila bez postignutih zgoditaka.

Godine 1962., napušta Hajduk i odlazi pod Šubićevac, gdje postaje nogometaš tada vrlo jakog drugoligaša Šibenika, gdje igra do 1966. godine, kada se vraća u svoj matični Primorac, u kojem igra sve do 1975., kada završava igračku karijeru.

U sezoni 1971./72., Perasović, pored što je bio igrač bio je i trener Primorca. Trenersku dužnost u  Primorcu Perasović je nastavio obnašati i nakon završetka igračke karijere, pa je tako trener prve momčadi kluba od 1976. do 1979.

Sahrana će se održati u srijedu 14. veljače u 14.30 sati na mjesnom groblju u Stobreču.

Još članaka iz "Sport"

Facebook