Prethodni članak
Sljedeći članak

[TURNIR SREĆKO TISANIĆ-ŠKIFA] Pobjede prstića Bubamare, zagića Dubrave i limača Zagorca Krapine I

Na igralištu Mladosti održano 5. izdanje Memorijalnog nogometnog turnira „Srećko Tisanić-Škifa“


foto: Zagići Rudara DZ

U organizaciji NK Mladost Zabok petu godinu za redom održan je Memorijalni nogometni turnir „Srećko Tisanić-Škifa“. Ove godine okupio je 27 momčadi, 7 momčadi uzrasta prstića, 9 u uzrastu zagića i 11  momčadi limača. To znači da je igralištem u SRC Zaseka u tri natjecateljska dana prodefilirao tristotinjak dječaka, a neke su ekipe imale i djevojčice, koje su se ravnopravno nosile s dječacima.

Prvi su na redu bili prstići. Tu su dominirali prstići Bubamare iz zagrebačkog kvarta Prečko, koji su redom rušili sve prepreke.  Izuzetno dobar dojam ostavili su prstići Zagorca VT, koji su pokazali da se radi o jedno iznimnoj kvalitetnoj generaciji o kojoj će se još čuti. Pokleknuli su tek u finalu. Prstiće Zagorca VT predvodio je najbolji igrač turnira Borna Žavrljan, najbolji strijelac u konkurenciji prstića bio je fantastični Luka Fofić (Bubamara) koji je zabio 20 golova, dok je Antonio Buzuk (Jedinstvo) bio najbolji vratar turnira.

Prstići Zagorca VT

U konkurenciji zagića bilo je puno zanimljivije. U dva neizvjesna polufinala finale su izborili zagića Prigorja iz Žerjavinca i Dubrave Tim kabel iz Zagreba. Nakon regularnog dijela finala bilo je 1:1, ali su se zagići Dubrave Tim kabla bolje snašli u izvođenju penala i pobijedili s 3:2. Zanimljivo je bilo i u gradskom derbiju za 3. mjesto gdje je Rudar DZ slavio protiv zabočke Mladosti istim rezultatom. Najbolji igrač u konkurenciji zagića bio je Filip Palić iz pobjedničke momčadi, s osam golova prvi je strijelac Lovro Benko (Prigorje Žerjavinec), dok je najboljim vratarem proglašen Teo Gregurić (Rudar DZ).

Limači Zagorca KR I

Završni je dan pripao limačima. Tu su dominirali limači Zagorca KR I, koji su u finalu s 5:1 pobijedili limače Dubrave DZ. U utakmici za 3. mjesto Zagorec KR II pobijedio je Mladost (Z) rezultatom 1:0. Za najboljeg igrača u konkurenciji limača proglašen je Noa Rihtar iz pobjedničke momčadi, a njegov klupski kolega Borna Đurek sa 14 golova najbolji je strijelac u konkurenciji limača. Najboljim vratarem u konkurenciji limača proglašen je Bruno Vdović (Zagorec KR II).

Mladost se još jednom pokazala odličnim domaćinom, a turnir su sponzorirali Grad Zabok, NS KZŽ, Cedevita, Strahinjčica, Craft pivovara Devetka, Mesnica Mika, Pekara Katarina i SPAZ.

- Ovaj turnir još je jednom pokazao da ne treba strahovati za budućnost zagorskog nogometa. Zahvala svim  roditeljima koji su pomognoli u organizaciji, a posebno obiteljima Hajdaš-Dončić, Jakopović, Kajtazi i Vukić. Isto tako velika zahvala i svim mojim trenerima i sponzorima, Josip Posavcu-Dedi, djelatnicima kluba – riječi su voditelja omladinskog pogona zabočke Mladosti, Damira Srebačića, nakon završetka turnira.

Teo Gregurić, Filip Palić i Lovro Benko



Luka Fofić, Antonio Buzuk i Borna Žavrljan




Borna Đurek, Bruno Vdović i Noa Rihtar


Rezultati

Prstići

Polufinale: Zagorec VT – Jedinstvo 3:1, Mladost (Z) II – Bubamara 1:11

Za 3. mjesto: Mladost (II) – Jedinstvo 1:2

FINALE: Zagorec VT – Bubamara 2:7

Konačni poredak: 1. Bubamara, 2. Zagorec VT, 3. Jedinstvo, 4. Mladost (Z) II

 

Zagići

Četvrtfinale: Mladost (Z) – Radoboj 6:0, Prigorje Žerjavinec – Mladost (Z) II 6:0,                                                     Bistra – Rudar DZ 2:3 (1:1), Sloga – Dubrava Tim kabel 1:5

Polufinale: Mladost (Z) I – Prigorje Žerjavinec 1:3, Rudar DZ – Dubrava Tim kabel 1:2

Za 3. mjesto: Mladost (Z) I – Rudar DZ 2:3

FINALE: Žerjavinec – Dubrava Tim kabel 2:3 (1:1)

Konačni poredak: 1. Dubrava Tim kabel, 2 Prigorje Žerjavinec, 3. Rudar DZ, 4. Mladost (Z) I

 

Limači

Četvrtfinale: Mladost (Z) I – Sloga 4:2, Rudar DZ – Pušča 5:1, Zagorec KR I – Mladost (Z) II 8:0, Oroslavje – Zagorec KR II 0:2

Polufinale: Mladost (Z) I – Zagorec KR I 0:2, Rudar DZ – Zagorec KR II 4:0

Za 3. mjesto: Mladost (Z) I – Zagorec KR II 0:1

FINALE: Zagorec KR I – Rudar DZ 5:1

Konačni poredak: 1. Zagorec KR I, 2. Rudar DZ 3. Zagorec KR II, 4. Mladost (Z) I

Još članaka iz "Sport"

Facebook