Prethodni članak
Sljedeći članak

Trener krapinskog Zagorca zadovoljan igračkim kadrom

Nogometni trećeligaš iz Krapine krenuo u pripreme


Drago Bartolić i njegov prvi suradnik Kristijan Mitrečić, prošli su tjedan krenuli u pripreme s nogometašima krapinskog Zagorca. Mladi zagorski strateg u velikom je stilu krenuo na svoj trećeligaški put. Startao je s dvije pobjede koje su Zagorec probile na petu poziciju prije neplaniranog prekida natjecanja izazvanog pandemijom korona virusa. Šteta. Zagorec je bi u velikom zaletu, stvorena je odlična „kemija“ između igrača i stručnog stožera, no na neke se stvari i okolnosti jednostavno ne može utjecati. Korona je još uvijek tu s nama, ali valja nastaviti živjeti s njom i nastaviti gdje se stalo.


U prijelaznom roku Zagorec je pretrpio minimalne promjene i profitirao. Klub je napustio tek Dino Kluk, a istovremeno su pristigli Leon Leuštek i Stjepan Završki. Leuštek iz slovenskog drugoligaša Nafte, a Završki iz Vrapča. Obojica su iznimno kvalitetni i sigurno su pojačanja. Došli su igrati za prvu momčad, a ne zaoštravati konkurenciju. Po vokaciji su stoperi, s time da Leuštek može kvalitetno odigrati i defenzivnog veznog igrača. Zagorec je u oba slučaja nedvojbeno profitirao. Prvoj momčadi priključeni su i perspektivni juniori Karlo Tisanić i Marko Brčić, te svojevrsni „povratnik“ iz malog nogometa Dino Pasariček. Tako s prvom momčadi trenira već četrnaest juniora, od kojih će mnogi igrati i prvu regionalnu ligu, pa će im ovaj podražaj itekako dobro doći.
-Zadovoljan sam igračkim kadrom, iako bi volio još jednog iskusnog igrača u veznom redu. Imamo lijep spoj iskustva i mladosti. U Leušteku i Završkom smo dobili prava pojačanja, ali ugodno su me iznenadili i Tisanić i Brčić. Imam privilegiju što se odlično radi u našem omladinskom pogonu, pa mi u prvu momčad dolaze nogometno „potkovani“ igrači s kojima je zadovoljstvo raditi – riječi su Drage Bartolića.

 


Zbog obaveza u nezavršenom zagorskom kupu Zagorec će do početka prvenstva odigrati samo dvije pripremne utakmice i jedan turnir. Prva je 18.7. u Kurilovcu, zatim će 25. i 26. nastupiti na turniru u Bedekovčini, a 1.8. na „meniju“ je Dinamo iz Odranskog Obreža. U polufinalu kupa NS KZŽ Zagorec 9. kolovoza igra protiv Oroslavja i u ovom trenutku sve su misli stožera i igrača usmjerene prema toj utakmici.
- Kup je prevrtljiv, respektiramo Oroslavje, ali ne bježimo od uloge favorita u ovoj utakmici. Očekujem ulazak u finale i osvajanje kupa u kojem uvijek imamo velike ambicije. Nakon toga se okrećemo prvenstvu gdje ćemo se nadamo se nastaviti gdje smo stali. Tu očekujem plasman među prvih pet momčadi, kako bi bez stresa zadržali trećeligaški status – optimističan je Bartolić.


Krapinčani će do početka kolovoza trenirati na Brezovi, no neslužbeno doznajemo da bi ovo mogle biti i zadnje pripreme izvan Krapine. Aktivnosti oko izgradnje igrališta s umjetnom travom su se intenzivirale i u Zagorcu se nadaju da će iduće zimske pripreme odraditi upravo na novom igralištu s umjetnom travom.
Boje Zagorca u idućoj sezoni branit će sljedeći seniorski igrači: Dominik Babić, Dani Vinceljak (oba vratari), Stjepan Poljak, Matija Smrekar, Leon Leuštek, Stjepan Završki, Andrej Landripet, Krunoslav Sedak, Matija Majcenić, Mihael Turniški, Marko Mlinarić, Matija Kanceljak, Luka Tarle, Dario Suntešić i Petar Boronjek, te juniori: Leon Zdolc i Nikola Pavić (oba vratari), Marko Vojaković, Niko Kolar, Dino Pasariček, Tin Gredelj, Josip Petrović, Karlo Tisanić, Marko Brčić, Fran Švaljek, Tommy Povalec, Karlo Gregurić, Slavko Kraljić i Ivan Iveković

Još članaka iz "Sport"

Facebook