Prethodni članak
Sljedeći članak

Tondach preokretom do pobjede u zagorskom derbiju i najboljeg proljetnog učinka u ligi

4. NL – središte skupina A: 30. kolo: Stubica – Tondach 1:2


Za kraj sezone u 4. NL središte skupina A, zagorski derbi u 30. kolu odigrali su Stubica i Tondach. I dok je Stubica u proljeće u mnogim utakmicama izgledala dobro, ali to nije pratio rezultat, Tondach je odigrao sjajno proljeće i u zadnje kolo ušao sa jednakim brojem bodova na proljeće, kao npr. vodeći Dinamo (OO). Kako je novi prvak gostovao kod druge Brezovice, moguće je bilo da baš Tondach bude najuspješniji klub na proljeće ove lige. Stubica je pak u zadnjem nastupu, pred svojim navijačima željela dostojan oproštaj.

Pešec u završnici prvog dijela za 1:0

Već u 1. minuti velika prilika za Stubicu. Loša reakcija Leona Volodera na golu gostiju, lopta mu bježi i dolazi na nogu Robertu Glavaču, koji gađa prazan gol preko Volodera iz kosa ali pored gola. U 5. minuti na drugoj strani nakon ubacivanja s desne strane i skoka nekoliko igrača lopta dolazi do Roberta Jurine koji puca iz prve preko gola. U 7. minuti Petar Boronjek je sjajno iznio jednu loptu po lijevoj strani, stigao do centra i dao dugu na Karla Frtalja, koji se probija između Darija Boseca i Nikole Filipa Petira i izlazi prema Karlu Rajiliću, ali dosta je bio iskosa i puca pored gola.

U 12. minuti zaprijetila je Stubica. Po desnoj strani probio se D. Bosec, ubacio u sredinu, Glavač je u središnjici proslijedio do Ivana Čekolja, koji puca malo preko gola. U 25. minuti Glavač je iščeprkao jednu loptu u svojoj polovici i dao dugu preko skoro cijelog igrališta za Nikolu Pešeca koji iz prva loba Volodera ali prebacuje cijeli gol. U 30. minuti Valentino Vlahović se probio 30tak metara sve do 20 metara od gola gdje ga ruše. Slobodan udarac izvodi Matija Drempetić koji puca u živi zid i to dva puta. U 34. minuti slobodan udarac na drugoj strani nakon prekršaja Čekolja nad Frtaljem, koji sam izvodi slobodan udarac ali i on puca u živi zid. U 44. minuti R. Jurina je povukao jednu kontru, nakon nekoliko odličnih dodavanja i ubacivanja s desne strane Filip Merlin sa nekih 12 metara pogađa stativu. I onda u 45. minuti jedna dobra lopta u sredinu za Pešeca na drugoj strani i njegova odlična reakcija i realizacija za 1:0, rezultat s kojim se odlazi na odmor.

Potpuni preokret Tondacha

U nastavku Tondach je krenuo odlučnije i nakon male inicijative stigao u 53. minuti do izjednačenja. Obrana Stubice nije dobro očistila situaciju, uslijedilo je ubacivanje za Frtalja, koji izvrsno loba Rajilića i vraća stvari na početak. Na drugoj strani u 57. minuti dobar prodor Vlahovića donosi novi prekršaj za Stubicu na 25 metara, no udarac Pešeca od živog zida odlazi u korner. Korner izvodi Drempetić, lopta mu se odbija pa još jednom ubacuje, a Pešec sa 12 metara puca pored gola.

U 67. minuti, nakon jedne odbijene lopte sa 20-tak metara puca Karlo Bobinec, ali se lopta od nekoga odbija, pa ju Rajilić hvata. U 71. minuti Drempetić iz slobodnjaka ubacuje, ali Merlin dolazi do važnog i dobrog obrambenog skoka i otklanja opasnost.

U nastavku smo vidjeli puno manje prilika, ali ipak Tondach u 86. minuti dolazi do vodstva i preokreta. Loren Jurina Izveo je Korner, lopta je preletjela sve i došla na drugoj stativi do Boronjeka, koji se odlično snalazi i gura loptu kraj Rajilića za 1:2. U 90. minuti Pešec je primio jednu loptu na 13 metara, okrenut leđima, okrenuo se i pucao po zemlji, ali malo pored gola. U 4. minuti sučeve nadoknade Pešec sa 30 metara iz slobodnjaka pogađa živi zid. Bila je to zadnja prilika na utakmici. Tondach je tako preokretom stigao do još jedne pobjede i potvrdio sjajno proljeće, sa najboljim proljetnim učinkom od svih ekipa u ligi.

Kovjanić se oprostio od klupe Stubice

Izjave: Dražen Kovjanić, trener NK Stubica: ''Na kraju moram reći, kako sam vodio i zadnjih par utakmica, tako i sada, sve sam napravio…. Realno sam radio zamjene iz srca, a ne iz mozga i tu sam sve pogriješio i jednostavno Tondach je zasluženo pobijedio. Bili su ovog proljeća perfektni. Mi smo zadnje tri utakmice igrali ispod nivoa. Apsolutno sam ja kriv za sve, za emociju ekipe, za ponašanje, želju i borbenost ekipe. Nisam to uspio. Nakon Prečkog kad smo bili dobri, ovo nakon nije bilo gledljivo. Jednostavno sam kriv i to je moj završetak u Donjoj Stubici. Stvarno mi je bilo lijepo, zahvaljujem i gradu i upravi i svima na korektnosti, ali nisam zadovoljan načinom na koji sam ovdje funkcionirao i onime što sam izvlačio iz ekipe. Bilo mi je ugodno, zahvaljujem i igračima i navijačima, pokušavao sam dati sve od sebe, međutim ovaj puta to nije bilo dovoljno. Život ide dalje, želim Stubici sve najbolje u budućnosti, jer sam ovdje bez obzora na sve proveo 4 perfektna mjeseca sa igračima. Čestitam Tondachu jer su najbolje proljetna ekipa lige, ali čestitam i svim drugim zagorskim predstavnicima na rezultatu. A Stubica će nastaviti dalje sa nekim kvalitetnijem trenerom od mene i napraviti iskorak kakav ovaj grad i klub zaslužuju.''

Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''Jako teška utakmica, na teškom gostovanju, ali skidam kapu svojim dečkima koji su danas nastupili, i koji su trenirali kroz čitavu sezonu i borili se za jedan takav lijepi rezultat koji smo na kraju postigli. Na kraju nas je malo nagradilo, iako samo zasluženo pobijedili, nismo bili baš u najboljem izdanju. U prvom poluvremenu smo bili u slabije izdanju, ali smo se na kraju digli i pobijedili.''

4. NL – središte skupina A, 30. kolo

STUBICA – TONDACH 1:2

SUCI: Forko, Stanković, Gorše

STRIJELCI: 1:0 Pešec 44', 1:1 Frtalj 53', 1:2 Boronjek 86'

STUBICA: Rajilić, D. Bosec (72' I. Bosec), Petir, Matuša, Vlahović, Pešec, Čekolj (58' Tomek) Glavač (72' Hegol), Drempetić, Mar. Landripet, Korman (64' Grabušić); trener: Dražen Kovjanić

TONDACH: Voloder, Horvat (72' Bartolec), Kralj, Filipec (61' Jagarčec), Gredelj, Boronjek, Merlin, Frtalj, L. Jurina, Bobinec, R. Jurina; trener Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook