Prethodni članak
Sljedeći članak

Sve riješeno u prvom poluvremenu

1. ŽNL 10. kolo: Vatrogasac – Mladost Belec 2:1


U 10. kolu 2. zagorske lige Vatrogasac je dočekao Mladost iz Belca. Mladost se bori za priključak vodećoj dvojki, a u toj kalkulaciji bila je potrebna pobjeda kod Vatrogasca, koji se pak u drugom dijelu nogometne jeseni sve više diže. 

Vatrogasac na odmor sa 2:1

Prvi pokušaj, nakon početnog ispitivanja snaga bilježimo u petoj minuti i to na strani gostiju. Silvio Buden je pokušao sa ruba kaznenog prostora, no njegov udarac odlazi pored stative golmana Damira Jambreka. Nije se dugo čekalo na prvu domaću šansu. U sedmoj minuti nakon kornera za Vatrogasac s desne strane, u prigodi je Kristijan Jurina, koji puca dobro glavom, no pogađa nekog od obrambenog igrača gostiju, od kojeg se lopta odbija u novi korner, ovaj puta bez veće opasnosti. No, slijedeće dvije prilike u dvije uzastopne minute bivaju realizirane. U 17. minuti novi korner za domaćine, ovaj puta s lijeve srane. Ubacio je Renato Majsec, na nekih 7-8 metara, a ovaj pita Jurina je bio precizniji i glavom lijepo dijagonalno pogađa malu mrežicu gola koji je branio Matija Ožvald za 1:0. No, radost domaćina kratkog je vijeka.

[slika3g

Praktički odmah po kretanju s centra gosti dolaze do poravnanja, u 18. minuti. Po lijevoj strani probio se Danijel Hunjak, ušao u kazneni prostor i po zemlji dijagonalno pogađa pored stative za 1:1. U 24. minuti u prilici je za goste Antun Bručić, koji ulazi u kazneni prostor. Jambrek izlazi sa gola, Bručić puca pored njega, ali i pored desne stative. U 34. minuti opet je Jambrek bio izvan gola, iz drugog plana stiže D. Hunjak ali puca pored lijeve stative. U 35. minuti Patrik Potočki gura Ivana Kroga u šansu za domaće. Krog ''rolanjem'' vara Ožvalda, ali odlazi previše ukoso, pa ne puca nego daje povratnu, na koju nailazi R. Majsec. Ožvald je na lijevoj strani gola, pa R. Majsec gađa uz desnu stativu, ali promašuje za dva metra. U istoj minuti na drugoj D. Hunjak sa 20 metara pogađa prečku, lopta se odbija do Silvija Klarića, koji puca malo pored stative možda ju čak lopta i dodiruje. I onda, u 39. minuti stiže rješenje utakmice. Nakon ubačene lopte s desne strane, Luka Majsec puca, Ožvald i Ivan Krog se nekako nalaze na zemlji, lopta pogađa Kroga u tijelo, ali on snalažljivo sa zemlje šalje loptu u mrežu za novo vodstvo domaćina, 2:1 na poluvremenu.

Nastavak puno siromašniji

Nakon zanimljivih prvih 45 minuta, u kojima smo vidjeli i tri gola, a moglo ih je biti i još, nastavak je ponudio jako malo, gotovo ništa, što je u ovim okolnostima, naravno, odgovaralo domaćinima, koji su zadržali vodstvo i stigli do tri boda. Izdvajamo tek nekoliko situacija. U 50. minuti nakon kornera za goste glavom puca Silvio Klarić po sredini gola, a Jambrek jednom rukom atraktivno brani i prebacuje loptu preko prečke. Na drugoj strani, u 57. minuti D. Hunjak uzima loptu, okreće se s njom, prodaje ''lažnjak'' i puca sa ruba kaznenog prostora, ali pored lijeve stative. U 75. minuti Bručić pokušava sa ruba kaznenog prostora po zemlji, ali Jambrek i to brani. I konačno u 85. minuti za domaćine sa 25 metara iz slobodnog udarca puca Marko Đurinek, gađa preko živog zida, ali Ožvald je na mjestu. Tako Vatrogasac dolazi do pobjede, kojom dolazi na četvrto mjesto. Mladost je ostala treća, ali gubi malo korak sa Radobojem na drugom mjestu. Sada je razlika četiri boda. 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook