Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra u trenutno najvećem zagorskom nogometnom derbiju Zagorec KR dočekuje Gaj Mače


Sutra nas u okviru 23. kola III. HNL-središte očekuje trenutno najveći zagorski derbi. Zagorec KR dočekat će Gaj iz Mača. Bit će to sraz četvrte i pete momčadi lige, utakmica za sladokusce, koja će se nažalost zbog epidemiološke situacije vezane uz pandemiju korona virusa odigrati bez gledatelja.

Obje momčadi čekaju "zagorski derbi" u pozitivnom tonu. Zagorec je minimalno slavio protiv Vrbovca, dok je Gaj u nedjelju postao prva momčad koju Kurilovec nije uspio pobijediti.

-Očekujem kvalitetnu utakmicu, otvorenu s jedne i druge strane. Šteta što gledatelji neće moći uživati u ovoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe i mi i gosti da se pokažemo u najboljem svijetlu. Jesenas smo u Maču doživjeli težak poraz, krenuli  smo u veliku seriju od 13 utakmica bez poraza u ligi. Želimo uzvratiti Gaju za taj poraz koji ne pokazuje realan odnos snaga između naša dva kluba. Želimo na travnjaku pokazati da i mi igramo dobar nogomet i osvojiti sva tri boda - riječi su trenera Zagorca KR, Drage Bartolića.

-Bit će to prava "ljepotica" od utakmice, nadam se bez prevelikih tenzija, jer obje momčadi "mirno plove" trećom ligom. Vjerujem da će se čitavi tjedan pričati samo o nogometu, kvalitetnoj prezentaciji, o mladim igračima koji nadolaze u obje momčadi. Naša koncentracija je isključivo na dobru prezentaciju, pa što bude. Imamo malo problema s ozljedama, ali dat ćemo sve od sebe da se kvalitetno pripremimo. Očekujem dobar nogomet u Krapini - nadovezao se na svog kolegu trener Gaja Vlado Tuweg.

Gaj je postao "veliki dužnik" Krapinčanima. Prvo su nogometaši iz Mača Krapinačnima ljetos uzeli kup, a potom su ih u III. HNL-središte pobijedili s 5:1. Bit će ovo ujedno sraz i drugog i četvrtog topnika liga, Matija Smrekara i Matija Šabana. Nažalost izvjesno je da zbog ozljede neće biti Marija Brlečića u redovima Gaja, dok će zbog tri žuta kartona u Zagorcu KR izostati Matija Majcenić, a u Gaju Davor Iskrić koji je odlično odigrao utakmicu protiv Kurilovca.

Podgora, subota 17.4. u 16,30 sati, Zagorec KR - Gaj Mače, najveći zagorski derbi, nadamo se i praznik zagorskog nogometa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook