Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica preokretom slavila u derbiju

1. ŽNL 18. kolo: Stubica – Pregrada 2:1


U 18. kolu 1. zagorske nogometne lige Stubica je u derbiju dočekala Pregradu. Bila je to utakmica zadnjeg kola drugog kruga, od tri koliko se ove sezone igra u 1. ŽNL, a u njega je Stubica ušla sa petog mjesta sa 24 boda, tri manje od duge Pregrade.

Rano vodstvo Pregrade

Već u drugoj minuti dobra prilika za goste. Mislav Čuček je ubacio u kazneni prostor, Sven Golubić prihvatio, dao povratnu, u gužvi je netko pucao, ali od bloka u korner. No, iz tog kornera, u gužvi se najbolje snašao Borna Krizmanić i sa par metara ugurao loptu u gol za rano vodstvo gostiju, u trećoj minuti. U četvrtoj minuti novi dobar napad gostiju, lopta dolazi na desnu stranu do Romana Golubića, koji puca malo pored gola. Stubica pokušava u šestoj minuti, sa dva ubacivanja i pritiskom, ali obrana uz malo problema izbija loptu.

U osmoj minuti Luka Gajski krade jednu loptu na 30 metara od gola Pregrade, puca, udarac je blokiran, ali se odbija do Nikole Pešeca, koji puca sa 10 metara iz okreta, no Branimir Kušar sjajno brani. U 14. minuti Stubica ima slobodnjak sa 20 metara, no Mario Rašić puca visoko preko gola. U 15. minuti Pešec ulazi u kazneni prostor i daje dobru loptu za Rašića, koji puca pored gola. U 19. minuti Henrique Venancio Muniz odlično prima loptu na lijevoj strani, ali udarac nije tako dobar, lopta odlazi preko gola.

Pregrada je zaprijetila u 24. minuti, kada sa 20 metara puca Dario Špoljar, ali od bloka u korner. Novi slobodan udarac za Stubicu u 29. minuti, po sredini sa 25 metara, ovaj puta puca Pešec i pogađa živi zid na rubu kaznenog prostora u kojem netko igra rukom, pa je to novi slobodan udarac, sada na 17 metara. Puca Rašić ali Kušar brani. U 33. min Mislav Čuček gubi jednu loptu na centru, kreće domaća kontra tri na dva, Rašić daje desno za Pešeca, koji pogađa prečku. U 38. minuti slobodan udarac za  goste sa 20tak metara malo s desne strane izvodi Špoljar i puca dobro, ali malo preko gola.

U 41. minuti pomalo nevjerojatan promašaj gostiju. Nakon poigravanja domaće obrane, loptu uzima Kolar, daje lijevo dubinsku loptu za S. Golubića, koji na drugoj strani na tri metra od gola nalazi potpuno samog Špoljara, no ovaj promašuje potpuno prazan gol. U 43. minuti na drugoj strani Pešec daje desno za Gajskog, koji ubacuje na samog Rašića na pet metara od gola, ali lopta mu dolazi nezgodno po visini, pa niti ne uspijeva pucati. Tako se na odmor odlazi sa 0:1.

Preokret Stubice

U nastavak je bolje krenula Pregrada. Već u 47. minuti S. Golubić daje loptu lijevo za Krizmanića, koji daje povratnu na 15 metara, gdje je sam Čuček, koji puca iz prve. ali Luka Spudić odlično brani. U 49. minuti Krizmanić odlično bježi po desnoj strani i ubacuje pred gol, no lopta prolazi kroz kazneni prostor, a da nitko na nju ne natrčava. U 51. minuti sjajna šansa za Stubicu. Loptu je na desnoj strani dobio Rašić, koji sam izlazi malo s desne strane na Kušara, no ovaj brani njegov udarac.

U 56. minuti Krizmanić ulazi po sredini i puca sa 12 metara, no malo pored gola. I onda na drugoj strani stiže kazna. U 57. minuti Jakov Korman dobiva jednu loptu na 20 metara s lijeve strane i puca po zemlji, vrlo precizno. Kušar je nemoćan i to je 1:1. Vrlo brzo potpuni preokret. U 61. minuti Muniz se odlično i nezaustavljivo spustio po desnom krilu i sam završio akciju preciznim udarcem u suprotni kut Kušara za 2:1. U 62. minuti nova šansa za Stubicu, nakon povratne lopte s desne strane, Gajski puca u blok.

Stubica malo smiruje igru nakon preokreta, pa su prilike rjeđe. U 70. minuti Lovro Markuš puca s lijeve strane sa 15 metara, ali pored gola Kušara. Do kraja još nekoliko pokušaja na obje strane, ali uz puno zamjena, prekida i sa bitno smanjenim tempom. Stubica je privela utakmicu kraju i tako nakon preokreta stigla do pobjede.

Izjave: Zlatko Koletić, trener NK Stubica: ''Utakmica od prve sekunda borbena, zanimljiva, puna tempa. Mi nismo ušli kako smo htjeli, malo je sve to bilo usporeno, možda i zbog vremena. No, u nastavak smo krenuli na sve ili ništa, stigli rezultat i malo na sreću dobili utakmicu. Čestitam Pregradi, a mi trebamo gledati sebe, ići dalje svaku utakmicu, imamo kvalitetu i nadam se da ćemo ići dalje na pobjede.''

Zvonko Serdar, trener NK Pregrada: ''Što reći poslije ovakve utakmice?! Imali smo sve u svojim rukama, no nažalost nismo iskoristili šanse poslije 1:0, koje je bilo teže promašiti nego zabiti. Primili smo gol neoprezno, drugi također i normalno dahe ekipa psihički pala. Čestitam domaćinu na većoj želji i borbenosti u nastavku. Mi svoje šanse nismo iskoristili i idemo dalje.''

1. ŽNL, 18. kolo

STUBICA – PREGRADA 2:1 (0:1)

SUCI: Mihaljinec, Tomašić, Peharec; GLEDATELJA: 120

STRIJELCI: 0:1 Krizmanić 3', 1:1 Korman 57', 2:1 Muniz 61'

STUBICA: Spudić, Pešec (46' Čekolj), Kelava, Matuša, Vlahović, Gajski (68' Benko), Rašić, Đurinec (90+1' Kucljak), Muniz, Markuš (84' Silva), Korman; trener: Zlatko Koletić

PREGRADA: B. Kušar, Vešligaj (73' K. Vdović), Ilić, R. Golubić (75' T. Vdović), I. Golubić, D. Kolar, Krizmanić (66' Kantoci), Koprivnjak (59' Pondeljak), S. Golubić (70' Benko), Čuček, Špoljar (79' M. Kušar): trener: Zvonko Serdar

Još članaka iz "Sport"

Facebook