Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža u novu sezonu s puno promjena

Iako je ljeto još na vrhuncu, nova nogometna uzbuđenja i na lokalnom planu vrlo će brzo krenuti, pa nema vremena za preveliki odmor. Toga su svjesni i u NK Straža iz Huma na Sutli, pa su sa pripremama već krenuli 16. srpnja


Bilo je ovo sjajno nogometno ljeto, koje su nam takvim učinili naši vatreni, fenomenalnim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako je ljeto još na vrhuncu, nova nogometna uzbuđenja i na lokalnom planu vrlo će brzo krenuti, pa nema vremena za preveliki odmor. Toga su svjesni i u NK Straža iz Huma na Sutli, pa su sa pripremama već krenuli 16. srpnja. Na prvom okupljanju trener Miljenko Kunštek, legenda kluba, okupio je 18 igrača (4 su bila opravdano odsutna). Kada je u pitanju igrački kadar, prijelazni rok još traje, no već sad je bilo podosta promjena. Od aktivnog igranja oprostili su se Zoran Škrablin, Zvonko Turner i Miljenko Kunštek, a klub je napustio Josip Cvilko (Austrija). Međutim ovo ljeto se dobro radilo i pristupili su Dino Jutriša (NK Rogaška 2.liga SLO), Borna Vidićek (NK Mons Claudius 3.liga SLO),Mario Poslek (Oporavljenik nakon dvije godine) i Marko Strabić (NK Zagorec Krapina 3.liga HNL). Trener Miljenko Kunštek planira u pripremama odraditi 23 treninga i pet prijateljskih utakmica sa NK Ivančica Ivanec 1. ŽNL Varaždin, Tondach Bedekovčina 4.HNL, NK Rogaška 2.SNL, Mladost Zabok 4.HNL i NK Jedinstvo 2.ŽNL KZŽ. No, promjena je bilo još, pa Straža u novu sezonu kreće sa velikim promjenama u upravi kluba. Nakon dva mandata provedenih kao predsjednik kluba Damir Špiljak odlazi iz osobnih razloga. Na izbornoj skupštini održanoj 17. srpnja. za novog predsjednika izabran je Marijo Vidićek sa 31 glasom za i jednim suzdržanim. Novi predsjednik je istaknuo da je Špiljak otišao na žalost svih igrača, uprave kluba i navijača i dodao kako Straža nije imala boljeg predsjednika koji je klub financijski i organizacijski doveo do savršenstva za ovaj stupanj natjecanja. I ovim putem iz kluba se zahvaljuju sad već bivšem predsjedniku za sve što je učinio za NK Straža i sportsku zajednicu Hum na Sutli, te mu žele zdravlja i osobnog zadovoljstva kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

A Straža može biti zadovoljna i prošlom sezonom, u kojoj je osvojeno na koncu 5. mjesto. Bilo je tu uspona i padova, pamtimo npr. težak poraz kod Tondacha u jesen, ali i remi protiv prvaka na proljeće. Straža je u proljeće krenula sa 4. mjesta, nakon što je na jesen osvojila 20 bodova, uz 6 pobjeda, dva neodučena rezultata i 5 poraza. Ne proljeće vrlo sličan rezultat. Kako nije bilo Radoboja, u 12 utakmica opet 6 pobjeda i 5 poraza, samo ovaj puta jedan remi manje, za ukupno 39 bodova, uz gol razliku 50:44. To je na kraju bilo dovoljno za 5. mjesto, s tim da je u završnici prvenstva, vrlo lako Straža mogla biti i treća. U proljeće Straža je krenula domaćim porazom 1:5 od Golubovca. Tada je to izgledalo čudno, no rezultati Golubovca u nastavku pokazali su da je proljeće bilo njihov vrhunac. No, već u slijedećem kolu stigla je gostujuća pobjeda kod Stubice 1:0, pa domaća protiv Klanjca 3:0. Kad Straža gubi bilo je sa 1:5, mogli bi smo napisati u šali, jer je u 4. proljetnom nastupu tim rezultatom slavilo Oroslavje. Nakon toga uslijedio je i spomenuti remi 1:1 protiv Tondacha, te poraz kod Oštrca 0:1, da bi onda stigle i 3 pobjede u nizu. Najprije je pao Inkop 2:1, pa u Mihovljanu domaći Rudar 3:0, a u golijadi kod kuće je pobijeđen i Matija Gubec sa 6:4. U zadnja 4 kola Straža je osvojila samo 3 boda i tu je zapravo propušteno 3. mjesto. Naime, u zadnjem kolu Straža je bila slobodna, pa je sezonu završila 4:0 pobjedom protiv Zagorca VT. No, prije toga bilježimo poraz u 23. kolu kod Rudara DZ 0:1 i posebno iznenađujući domaći poraz od Mladosti MB 2:3 u 24. kolu. Od 50 postignutih golova najviše je zabio Dario Špoljar i to 13, a slijede Karlo Leško sa 10, Kristijan Leljak 8 i Kristijan Valjavec 7 golova, s tim da je Leljak 5 golova zabio u jesenskom dijelu za Radoboj. Dino Jutriša postigao je 4 gola (igrao samo na jesen), Igor Križanec i Mario Serdar po 3, Tin Brezinščak i Josip Cvilko po 2, a Marijan Brošić, Dražen Petrović, Marin Števinović i Zvonko Turner po 1. U novoj sezoni u klubu očekuju da će biti u gornjem dijelu tablice.

Još članaka iz "Sport"

Facebook