Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža i Klanjec u borbi za finale zagorskog kupa

Srijeda donosi polufinale zagorskog nogometnog kupa


I dok je skoro sve poznato kad je u pitanju 1. zagorske nogometna liga, pred nama je razrješenje pitanja druge ovogodišnje titule u zagorskom nogometu, one u kupu. Za jedno mjesto u finalu borit će se dva dobra poznanika Straža i Klanjec. Utakmica je na rasporedu sutra (srijeda 19. svibnja) s početkom u 17.30 sati.

Igra se u Humu na Sutli i to je svakako podatak, koju Straži daje status laganog favorita, uz naravno činjenicu da Straža već drugu sezonu igra 4. NL središte. Istina da se borila za opstanak (i uspješno izborila), ali baš je na svom igralištu u Lastinama često zagorčavala život i vodećim ekipama 4. NL središte. S druge pak strane Klanjec je u sjajnoj sezoni, koju je doduše malo pokvarila jednomjesečna kriza, koja je uz 4 poraza odnijela borbu za naslov. No, nakon toga fokus je sigurno baš na kupu, a ne smije se zaboraviti da je Klanjec u četvrtfinalu izbacio i Zagorec iz Krapine, dakle člana 3 HNL središte.

Vidiček: ''Želimo u finale kupa''

Predsjednik NK Straža Mario Vidiček ne skriva optimizam: ''Straža je osigurala primaran cilj, a to je ostanak u 4. NL Središte Zagreb. Dobre igre u proljetnom djelu sezone sigurno su dobar poticaj za polufinale kupa gdje ćemo na domaćem terenu sigurno tražiti ulazak u finale kupa. U svojim vitrinama imamo jedan naslov, i velika nam je želja ponovno osvojiti kup, koji bi stigao u odlično vrijeme kada su u fazi izgradnje nove svlačionice. Nakon boda u gostima kod Odre spremni dočekujemo Klanjec. Što se tiče kadra gotovo svi su na raspolaganju treneru Mikši, osim sitnih ozljeda koje su normalne s obzirom na ritam utakmica. Ovaj mjesec Straža igra sedam utakmica, a jedna je i ova polufinale kupa. Očekuje nas vrlo zanimljiv dvoboj u kojem je ulog ogroman, finale kupa u kaj svakako želimo'' – zaključio je Vidiček.

Pozaić: ''Respektiramo Stražu ali možemo do finala''

Trener Klanjca Ivica Pozaić moći će računati na sve igrače, dakle kadar je kompletan. ''Očekuje na utakmica protiv ekipe koja je rang više od nas i koju izuzetno respektiramo. Ali ne smatramo da su bauk i da su nepobjedivi. Mislim da je ovo utakmica koju možemo dobiti. Smatram da smo po kvaliteti tu negdje, vidjet ćemo kakvi će biti uvjeti na terenu zbog vremena i nema nam druge, idemo se boriti, pa što bude bit će.'' – zaključio je Ivica Pozaić, koji je Klanjec preuzeo baš na polovici sezone u kojoj se Straža iz 1. zagorske lige plasirala u 4. NL središte.

Igra se točno dvije godine nakon zadnjeg ogleda

Ono što uz činjenicu da ovoj vrlo zanimljivoj utakmici neće moći prisustvovati publika, nije dobro je jako loša prognoza za srijedu. Najavljena je kiša u nešto izdašnijoj količini, no hvatamo se za slamku da je za Hum na Sutli na većini prognoza iza 17 sati najavljen prestanak oborina, pa se nadamo da barem za vrijeme utakmice neće padati. Inače, od zadnjeg susreta ove dvije ekipe, vjerovali prošlo je točno dvije godine. Baš na dan polufinala kupa, 19. svibnja 2019. godine Straža je pobjedom u prvenstvu u Klanjcu 2:0 stavila obje ruke na pehar, jer je tom pobjedom osigurala naslov i plasman u 4. NL središte. Točno dvije godine kasnije sastaju se opet, ovaj puta u Humu na Sutli, gdje su pak zadnji puta igrali u jesenskom dijelu te iste sezone i slavilo je kao gost Klanjec sa 2:0. Dakle sve su to podatci, koji nam govore da s pravom sutra možemo očekivati spektakl. Utakmicu Straža Klanjec sudit će kao glavni sudac Filip Meglić, a pomagat će mu Nikola Kožar i Boris Petriško. Delegat utakmice je Nikola Očić. Straža – Klanjec, srijeda 19. svibnja u 17.30. (Elvis Lacković)

Još članaka iz "Sport"

Facebook