Prethodni članak
Sljedeći članak

Straža do važne pobjede u zagorskom derbiju

4. NL – središte skupina A: 15. kolo: Straža – Rudar Dubrava Zabočka 4:2


Stiglo je i posljednje jesensko kolo u 4. NL središte, skupina A. Jel' netko rekao konačno?! Kako bilo, vrijeme je poslužilo, a 15. je kolo donijelo i jedan zagorski derbi. U Humu na Sutli Straža je dočekala Rudar DZ. Domaćini u borbi za opstanak, pa ne treba posebno naglašavati važnost svakog boda, a gosti izvrsni u središnjem dijelu sezona, u malom padu zadnjih par kola.

Najbolje poluvrijeme Straže za visokih 3:0

Krenulo je sjajno za Stražu, koja je došla do vodstva već u 3. minuti. Borna Vidićek je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio na Ivana Firera, koji glavom precizno pogađa za 1:0. Već u 5. minuti moglo je biti i 2:0. Firer je odlično primio jednu loptu na 15 metara, zadržao loptu, čak se i oslobodio pratnje, ali je onda nesebično želio dodati Davidu Janžeku. No, dodavanje je bilo prejako. U 7. minuti Firer s centra daje za Janžeka, a ovaj desno za Matiju Biruša, koji iskosa sa 20 metara puca pored gola.

Prvi pokušaj gostiju stigao je u 16. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviši je u skoku bio Dominik Cujzek, ali nije dobro zahvatio loptu, više ramenom, nego glavom, pa je opasniji udarac izostao. U 17. minuti Jakov Videk puca iz slobodnjaka sa 25 metara, ali pored gola. U 18. minuti sa 30 metara iz igre puca Cujzek, ali Krunoslav Drašković brani. U 20. minuti Straža ima 2:0. Firer je s lijeve strane izveo slobodan udarac, pogodio na drugoj stativi Gorana Čučeka, koji vraća u sredinu, gdje sa pet metara Janžek lako pogađa za 2:0. Bio je to sjajno izveden prekid.

U 25. minuti Firer opet donosi dobru loptu po sredini, daje desno za Janžeka, koji vara igrača i puca sa 10 metara, no Fran Gelo nogom brani. U 26. minuti Florian Videk se našao u sjajnoj poziciji pred golom Straže, ali je pucao preko gola. U 28. minuti se ozlijedio Jakov Videk, pa je morao napustiti teren. Zamijenio ga je Nikola Mutak, koji je u 32. minuti, nakon jedne loše reakcije obrane zapucao sa 15 metara ali ipak u blok. Nakon toga, u 34. minuti Straža ima već 3:0. Opet je desnu stranu probio Vidićek, ubacio u sredinu, a nebeski visoko skočio je Janžek i zakucao loptu u mrežu glavom za velikih 3:0.  U 39. minuti korner za goste, Cujzek je opet visok u skoku, ali promašuje loptu. U 41. minuti Biruš je probio lijevu stranu, poslao loptu pred gol, a Janžek malo kasni ugurati ju u gol na drugoj stativi.

Straža potvrdila važnu pobjedu

Straža i u nastavak ulazi sa dva pokušaja Janžeka, ali oba neprecizna, a Rudar DZ u prvoj akciji u nastavku, u 49. minuti smanjuje na 3:1. F. Videk je probio desnu stranu, osovjio puno prostora i vratio povratnu na nekih osam metara za Roberta Pavetića, koji smiruje loptu i pogađa za 3:1. U 53. minuti F. Videk izvodi slobodnjak sa 25 metara s lijeve strane, ali pogađa samo Firera.

Novi slobodnjak za goste u 62. minuti, opet s lijeve strane sa 30 metara, dosta iskosa. Ovaj puta pucao je Siniša Gregurić, dal' pucao ili ubacio, ostaje pitanje, no Drašković je paradom izbio loptu. U 63. minuti Mutak se odlično probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i dobro pucao, pod pratnjom, ali lopta odlazi malo pored gola. U 76. minuti Gregurić pokušava iz slobodnjaka sa 25 metara po sredini, ali puca preko gola.

Rudar DZ je pokušavao povratak, no nastavak je bio dosta razvodnjen. No, u 83. minuti Janžek rješava sve dvojbe. Odlična dubinska lopta Firera na Janžeka, koji izbija sam iskosa pred Gela i pored njega šalje loptu u mrežu za 4:1. U tom trenutku je već Rudar DZ bio sa igračem manje jer se ozlijedio Pavetić, a zamjena više nije bilo. Ipak, u 90. minuti Gregurić je ubacio iz slobodnjaka, više kao skraćenog kornera, a Karlo Krznar je na drugoj stativi ostao sam i glavom pogodio za konačnih 4:2. Važna je to pobjeda Straže na oproštaju od jeseni. Rudar pak zadnja četiri kola završava sa dva osvojena boda, ali ukupan dojam jeseni je vrlo dobar.

Izjave: Robert Varjačić, trener NK Straža: ''Mislim da smo danas potpuno zasluženo pobijedili, usprkos mnogim problemima u kadru, ali bili smo danas puno bolji i čestitam svojim dečkima na pobjedi.''

Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Sa lošim ulaskom u utakmicu, lošom pripremom, nakon par dobrih utakmica mlada je ekipa poletjela, nažalost neki imaju previsoko mišljenje o sebi i rezultat je takav kakav je. Domaćin je zasluženo pobijedio. Fala Bogu da je kraj. Puno je ozlijeđenih i problema u sastavu, umorni smo, nije opravdanje, ali malo nam je sad već i prekratak kadar, u lošem smo trenutku. Čestitam domaćinima i sretno dalje.

4. NL – središte skupina A, 15. kolo

STRAŽA – RUDAR DZ 4:2 (3:0)

SUCI: Denić, Grabić, Lasić    GLEDATELJA: 50

STRIJELCI: 1:0 Firer 3', 2:0 Janžek 20', 3:0 Janžek 34', 3:1 Pavetić 49', 4:1 Janžek 83', 4:2 Krznar 90'

STRAŽA: Drašković, Kodelič, Rafaj, Gajster, Firer (89' Bračun), Janžek, Kampuš (54' Kantolić), Vidićek (89' Novak), Mikša (54' M. Čuček), G. Čuček, Biruš; trener Robert Varjačić

RUDAR DZ: Gelo, Pavetić, Topolovec (46' Tisanić) (65' Tuđa), Pole, Cujzek, J. Videk (29' Mutak), Krznar, Gregurić, F. Videk, T. Valaško, K. Valaško (46' Rhadi); trener: Mario Videk

Još članaka iz "Sport"

Facebook