Prethodni članak
Sljedeći članak

Stjepan Poljak najveće je pojačanje Mladosti

Zabočki četvrtoligaš započeo je pripreme za novu polusezonu


Iza nogometaša zabočke Mladosti je odlična polusezona u IV. NL-središte koju su Zabočani završili na petom mjestu. Trener Ivan Zubić pokrenuo je Zabočane u nove pripreme pred nastavak sezone. Momčad je u prijelaznom roku pretrpjela brojne promjene. Ona najvažnija je da prvi topnik lige, Goran Dlesk, koji je zabio 19 od 34 golova Mladosti ne stanuje više u Zaseci. Dlesk je prešao u redove Radnika iz Križevaca koji se bori za II. HNL, a glavni konkurent Križevčanima je Mladost iz Ždralova. Martin Kolar dobio je posao video analitičara u zagrebačkom Dinamu i neće moći više trenirati, Marko Belanović završio je svoju nogometnu karijeru, a Imširović se je vratio kući u Šibenik.

Istovremeno je Mladost dovelo jedno od najvećih pojačanja u svojoj novijoj povijesti. Tako je novi član Mladosti poslao Stjepan Poljak, iskusni i prekaljeni internacionalac, koji je posljednjih nekoliko godina branio boje krapinskog Zagorca,.Živuću legendu zagorskog nogometa zaista ne treba posebno predstavljati. Iza njega je bogata karijera u kojoj je nakon omladinskog staža u zagrebačkom Dinamu branio boje Intera iz Zaprešića, Slaven Belupa, turskog Eskisehirspora, azerbeđanskih klubova Simurq i Inter Baku, da bi se 2016. vratio u Zagorec iz kojeg je došao u Mladost, s time da je sezonu 2017./2018. proveo u Vinogradaru. Mladost je dobila neprocjenjivo puno ovim tranferom, jer Poljak osim što je odličan nogometaš, je i stopostontni profesionalac i mladi nogometaši imat će pravi primjer kojeg mogu slijediti kako na travnjaku, tako i van njega.

Pomalo u sjeni Stjepana Poljaka novi igrači Mladosti postali su Fran Švaljek i Ivor Pavić, obojica bivši juniori krapinskog Zagorca, koji su prošlu sezonu proveli u Rudaru DZ, a zajedno s njima tu je i povratnik Marko Jelenčić. Svakako veseli što se treniznima nakon teške ozljede vratio Dino Hrastinski

Seriju pripremnih utakmica Zabočani su otvorlii porazom od 5:0 protiv trećeligaša Maksimira.

-Ne možeš biti zadovoljan kad si poražen od 5:0, ali bilo je i pozitivnih stvari. Poljak je odmah pokazao koliko će mnogo značiti za našu momčad. Istovremeno je vidljivo da nam nedostaje rasni strijelac i moramo poraditi na tome da dovedemo jednog kvalitetnog napadača. Naš cilj je da u nastavku igramo kvalitetan i dopadljiv nogomet i da zadržimo barem petu poziciju - riječi su trenera Ivana Zubića.

Prema najnovijim saznanjima prvenstvo bi trebalo početi 7. ožujka, a Zabočani će ga započeti zaostalom utakmicom 17. kola protiv Odre. Do tada će formu brusiti i graditi igru u pripremnim utakmicama protiv Brezovice (13.2.), Klanjca (17.2.), Trešnjevke (20.2.) i Sutle Laduč (27.2.).

Još članaka iz "Sport"

Facebook