Prethodni članak
Sljedeći članak

Stjepan Merkaš Krojf ostao čelni čovjek zagorskog nogometa

Izborna skupština NS KZŽ


Nogometni savez KZŽ održao je svoju redovnu, ali i izbornu skupštinu. Skupština je održana u restoranu Stara škola u Mirkovcu, a posjetili su ju i brojni gosti, predvođeni predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem. Nije izostao ni redovni gost viši savjetnik predsjednika HNS Zorislav Srebrić, koje je inače počasni član Nogometnog saveza KZŽ-e, a stigao je i dopredsjednik i izvršni direktor HNS Tomislav Svetina, ujedno i predsjednik ZNS. Dragi gosti bili su i tajni i predsjednik Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku Romeo Čižmešija i Boris Durlen, ali i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. Iz susjednih i prijateljskih saveza skupštinu su pozdravili predsjednik i tajnik NS varaždinske županije Tomislav Novak i Nenad Horvatić, predsjednik NS sisačko – moslavačke županije Damir Ivić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, izaslanik NS zagrebačke županije, povjerenik za natjecanje Dalibor Meić.

Predsjednik Stjepan Merkaš pozdravio je sve članove skupštine i goste i predstavio izvješće o radu za proteklo razdoblje, koje je nakon uvoda prezentirao kroz kratki film. Nakon izbornog dijela prihvaćen je i Plan i program rada zajedno sa Financijskim planom za 2023. godinu.

Predsjednik ponovno Krojf

U izbornom pak dijelu skupštine sve su odluke prošle jednoglasno. Tako je za predsjednika na još jedan mandat izabran Stjepan Merkaš Krojf, a za dopredsjednika Stjepan Fotivec. Uz njih u Izvršni odbor izabrani su: Teodor Švaljek, Žarko Tušek, Dragutin Tomašković, Željko Hren, Velimir Leskovar, Krešimir Vlajčević, Zvonko Jakuš, Tihomir Vančina, Mario Čehulić, Dražen Šimunić i Alen Gerek. Luka Grabušić, Matija Kesak i Marinko Ljubičić članovi su pak Nadzornog odbora NS KZŽ.

Uz spomenute goste iz nogometnog i sportskog miljea, izabranom vodstvu čestitke su uputili župan KZŽ Željko Kolar i predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša. Kolar je zahvalio novom-starom predsjedniku i cijelom Savezu na svemu što rade, posebno naglasivši rad sa djecom. ''U ovo vrijeme digitalizacije, zagorski nogometni klubovi okupljaju stotine pa i tisuće djece. Oni vrijeme provode na svježem zraku, razvijaju sportski duh, uče solidarnosti te dijele dobro i zlo, sreću i tugu. To u takvom obujmu ne radi ni jedna sportska udruga'' – istaknuo je župan te zahvalio i Hrvatskom nogometnom savezu na podršci zagorskim nogometnim klubovima u izgradnji infrastrukture. Kolar je podsjetio da je KZŽ jedna od dvije koja nema drugoligaša. Istaknuo je kako je to potrebno za zagorski nogomet pa je pozvao sve prisutne na dodatan napor da se izrodi jedan drugoligaš.

Predsjednik HNS Marijan Kustić istaknuo je kako je ovaj savez napravio jako puno i kako je bitan za čitav hrvatski nogomet. ''Znam koliko se Stjepan trudi i zalaže za klubove u vašoj županiji. Da nema vas koji radite na terenu i da nema klubova, ne bi ni Hrvatski nogometni savez bio toliko uspješan'' – rekao je Kustić, a kako se sve više bliži Svjetsko nogometno prvenstvo, Kustić je poželio dobar rezultata naše repke.  

Novoizabrani, a i dosadašnji čelni čovjek NS KZŽ Stjepan Merkaš Kroj svima je na kraju zahvalio.

Još članaka iz "Sport"

Facebook