Prethodni članak
Sljedeći članak

Srebrni olimpijac, vaterpolist Lončar: Dolazim u Zagorje proslaviti medalju!

Hrvatski vaterpolo reprezentativac Luka Lončar, porijekolom iz Vinagore kod Pregrade i suprug Zagorke Maje iz Krapinskih Toplica, svoj olimpijski uspjeh proslavit će i u Zagorju!


Prošle subote poslijepodne, tek nekoliko sati prije finalne utakmice olimpijskog vaterpolo turnira u Rio de Janeirou, u kojem je naša reprezentacija poražena od reprezentacije Srbije, urednik Zagorskog lista razgovarao je s Majom Lončar, Zagorkom iz Krapinskih Toplica, suprugom jednog od ponajboljih hrvatskih reprezentativaca Luke Lončara. Od kad je Luka prošle godine postao igrač 'Juga', Maja je sa svojim suprugom te dvije kćeri, Emom (7) i Paolom (4), preselila u Dubrovnik gdje i sada živi, piše novi broj Zagorskog lista

-Luka i ja smo se upoznali na ljetovanju u Makarskoj 2006. godine, gdje je on ljetovao sa svojim prijateljima, a ja s prijateljicom. Rodila se ljubav i dvije godine kasnije smo se vjenčali. Kada smo se upoznali, igrao je u svom matičnom klubu, zagrebačkoj 'Mladosti'. Luka je, inače, iz Zagreba, ali njegov djed je iz Vinagore, tako da i Luka ima zagorsko porijeklo – ispričala je za Zagorski list Maja, koja se sa svojim suprugom selila svaki put kad bi promijenio klub, kako onda kad je potpisao za Bresciu, tako i prošle godine kad je zaigrao za 'Jug', s kojim je ove godine osvojio naslov klupskog prvaka Europe. Razdvojeni su, kaže Maja, bili samo dok je igrao u Šibeniku, ali tada još nisu bili u braku.

Za vrijeme Olimpijskih igara, dakako, Maja se sa suprugom čula redovito pa tako i dan uoči velikog finala.

-Da, čuli smo se jučer i rekao mi je da su svi fokusirani na finalnu utakmicu te da jedva čekaju da počne. Inače, tijekom Olimpijskih igara nisu previše izlazili u grad jer je u Riu poprilično kaotično stanje. Imali su, kao i ostali naši sportaši, organizirani izlet do Copacabane i do brda Corcovado, na kojem je poznati kip Isusa. Luka i ja smo skupa deset godina i ja najbolje znam koliko je želio nastupiti na Olimpijadi. Ovo su mu prve Olipmpijske igre i odmah je u finalu. Uistinu sam sretna zbog njega i, naravno, ponosna – ispričala je Maja za Zagorski list uoči samog finala.

Iako su srpski reprezentativci u finalu bili bolji te osvojili zlato, srebrna medalja uistinu je veliki uspjeh, kojeg, dakako, treba i dostojno proslaviti. Maja i Luka već imaju plan.

-Sad ćemo otići u Zagreb i Krapinske Toplice, a onda ćemo se vratiti u Dubrovnik jer Emi počinje škola. No, uzet ćemo četiri dana samo za sebe i otputovati nekud sami. Inače, dok smo živjeli u Zagrebu, redovito smo dolazili u Zagorje, skoro svaki vikend. Sad je to ipak rjeđe od kada smo u Dubrovniku – ispričala je Maja.

Nakon osvajanja srebrne medalje, Zagorskom listu javio se i sam Luka Lončar.

-Nastupiti na Olimpijskim igrama, predstavljajući svoju domovinu, san je svakog sportaša. Kad k tome osvojite i olimpijsku medalju, to je vrhunac sportske karijere. Sretan sam i ponosan i zahvaljujem svim navijačima koji su bili uz nas, nekad i u kasne sate. Pozdravljam, dakako, i svoje drage prijatelje i rodbinu u Zagorju. Uskoro se vidimo da zajedno proslavimo medalju, onako kako to samo Zagorci znaju – rekao je Lončar za Zagorski list.

Pročitajte više u tiskanom izdanju Zagorskog lista.

Još članaka iz "Sport"

Facebook