Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOK u zagorskom nogometu?! Ovo je veliko iznenađenje


Ovih dana stigla je vijest kako NK Gaj Mače odustaje od natjecanja u 3. NL centar. Pravi je to šok, s obzirom da je Gaj sezonu završio na drugom mjestu.

No, s druge pak strane, o ovakvom scenariju se već govorilo i prije, a analiza razloga zbog kojih je došlo do ovakve odluke u Maču, bit će predmet nekog budućeg teksta.

Ono što je, nakon ove odluke (koja još nije službeno potvrđena, ali iz dobro obavještenih izvora saznajemo da će vjerojatno ostati takva), sada postalo pitanje svih pitanja za zagorski nogomet, jest kako će izgledati 1. zagorska nogometna liga u sezoni koja dolazi.

Naime, ako Gaj odustaje od natjecanja, vraća se u županijski rang.

Kako saznajemo, to ipak neće biti 2. ŽNL, kako neki smatraju da bi trebalo biti, već će Gaj novu sezonu igrati u 1. ŽNL. (Sličan primjer već postoji sa Interom iz Zaprešića).

U tom slučaju, kako neslužbeno saznajemo, 1. zagorska liga ipak će brojati 12, a ne 10 klubova, a to znači da iz lige ne ispada Mladost MB.

Ovo je dakako potencijalno sretna vijest za Bistričance, koji su već osmišljavali kako se iz Druge zagorske lige što prije vratiti u prvu, no sada imaju, čini se još teži zadatak, a to je oformiti momčad, koja bi se mogla nositi sa ostalim ekipama u ligi koja će od jeseni brojati 12 ekipa.

Podsjećamo Mladost je ''ispala'' u drami zadnjeg kola, u kojem su bile ugrožene četiri ekipe, koje su poravnate ušle u to kolo. Iako je Mladost imala najbolji međusobni omjer u krugu sve četiri ekipe, te pojedinačno sa još dvije, na kraju samo Bistričanci su upisali 'nulu' u zadnjem kolu i tako, činilo se ispali iz lige sa predzadnjeg mjesta. Sada se ipak čini da će biti sretna 'nus pojava' odluke Uprave Gaja Mače i da će ipak ostati u ligi.

Sve skupa trebalo bi postati službeno već početkom sljedećeg tjedna, kada se mora sastati Izvršni odbor NS KZŽ-e.

Još članaka iz "Sport"

Facebook