Prethodni članak
Sljedeći članak

SKUPŠTINA SPORTSKE ZAJEDNICE GRADA ZABOKA: Jednoglasno prihvaćen prijedlog raspodjele sredstava

Održana je Redovna godišnja skupština krovnog tijela zabočkih sportaša


Uz prisustvo 30 od 40 delegata Skupštine SZGZ, u dvorani za sastanke u zgradi stare policije održana je Redovna godišnja skupština krovnog tijela zabočkih sportaša. Uz Izvješće o radu, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora, glavna i najzanimljivija tema bila je Usvajanje prijedloga o raspodjeli sredstava za iduću godinu, koje je nakon sjednice povjerenstva za raspodjelu sredstava potvrdio Izvršni odbor, a na skupštini su ga jednoglasno potvrdili i skupštinari.

Uvodna i pozdravna riječ pripala je naravno predsjedniku SZGZ, Ivanu Jelenčiću. Čelni čovjek zabočkog sporta na početku je pozdravio uzvanike, zamjenicu gradonačelniku Valantinu Đurek, pročelnika Grada Zaboka za Komunalno redarstvo i javne potrebe, Nenada Miletić, te Stjepana Fotivca, bivšeg predsjednika Športske zajednice KZŽ, a sada predstavnika istog tijela kod HOO-a.

Financijsko izvješće i izvješće o radu podnio je sam predsjenik SZGZ, Ivan Jelenčić. Na 29 sportskih udruga koje broje 1707 članova, od čega je 761 registriran sportaš i sportašica, Zabok je izdvojio 1.355.000,00 kuna, a troškovi dvorane bili su 780.000,00. S 2.135.000,00 kuna, Zabok je grad koji daleko najviše odvaja za sport u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prva sljedeća je Krapina, koja ima veći budžet od Zaboka, a za sport odvaja 950.000,00 kuna. Jelenčić je naglasio da je izgradnjom dvorane postignut veliki napredak u zabočkom sportu, ali isto tako da je SZGZ napravila veliki korak prema naprijed. U protekloj je godini nabavljena dodatna oprema za dvoranu, ring, tatami, podij, zaštitna obloga za pod koja omugućava organizaciju raznih evenata, poput eventa „Aktivna Hrvatska“, koji je oduševio sve, a okupio je preko 200, uglavnom vježbačica, najviše u Hrvatskoj. Obavljena je i sanacija streljane, nabavljeno je novo kombi vozilo u vrijednosti 237.000,00 kuna. Pri tome čelnici zajednice nisu popili ni kavu na račun zajednicu, uzeli ni jednu dnevnicu ni kunu za benzin – ističe Jelenčić.

U raspravi nakon izvješća Dragutin Črnjević upozorio je skupštinare na obavezu liječničkog pregleda, dva puta na godinu, a Sandra Turković, da one sportske udruge koje ne plaćaju trenere, s njima potpišu volonterske ugovore.

O radu povjerenstva za raspodjelu sredstava izvijestio je dr. Ivo Ulaković. Uz njega su u povjernstvu bili i Željko Marenić, Damir Cujzek, Ozren Hanžek i Krunoslav Čačko. Povjerenstvo je davalo ocjene od 0 do 15, maksimalno se moglo skupiti 150 bodova, a dodijeljivane su i opisne ocjene.  Najviše bodova osvojili su košarkaški klub Zabok, nogoemtni klub Mladost i nogometni klub Rudar DZ. Prošlo je svih 26 programa, koliko se javilo na natječaj, a one udruge koje su dobile iznose manje od 5.000,00 kuna, trebale bi dodatna sredstva dobiti kror rebelans.

Za raspravu o dodjeli sredstava javili su se tek članovi KBK Ninja, koji su tražili neku stručnu osobu da se pridruži radu povjerenstva za dodjelu sredstava. Sva izvješća  na skupštini redovna su prihvaćena i moramo napomenuti da nije bilo tenzija kao i prijajšnjih godina. I ove bi godine SZGZ trebala raspolagati s istim sredstvima kao i prošle godine, a bude li realnih potreba za dodatna sredstva, ona će se osigurati kroz rebalans.

Valentina Đurek: “Spremamo brojne projekte“


Od uzvanika jedina se za riječ javila šarmantna i elokventna zamjenica gradonačelnika, Valentina Đurek. Ona je još jednom istaknula da Zabok izdvaja najviše za sport u KZŽ, iako ima treći proračun u županiji. Uz 1.355.000,00 kuna za sport, Zabok izdvaja i 355.000 kuna za kulturu, a rezultati se ističe zamjenica gradonačelnika itekako vide.

Izvijestila nas je zamjenica gradonačelnika i o gradskim projektima vezanim uz sport.

- Zbog visokog stupnja razvijenosti Zabok je u startu u neravnopravnom odnosu za izvlačenje sredstava iz europskih fondova, pa tako ne može biti siguran ni kada ima fantastičan projekt. Iz tog razloga ne zna se hoće li proći odličan projekt Zaseka, koji bi zabočkoj Mladosti pružio fantastične uvjete, a uz Zaseki bi se našlo mjesta i za niz drugih sadržaja. Zabok bi uskoro trebao biti bogatiji za dvije hodačke staze, Ksaver i Rekreator. Napreduje s asfaltiranjem i biciklistička staza prema Začretju. Kraj osnovne škole izgradit će se skate park. KK Zabok dobit će nove koševe, na kotačima, pa će se u Zaboku moći igrati i utakmice najvišeg ranga. Nabavljene su i sprave vježbanje na otvorenom. Otvorili smo puno projekata, a već smišljamo brojne nove projekte – istaknua je zamjenica gradonačelnika.

Valentina Đurek dokazana je prijateljica sporta. Možete je ujutro vidjeti na otvaranju neke sportske manifestacije, a već navečer je na košarci, rukometu. Još jednom je istaknula da su njena vrata otvorena za sve sportske udruge, što svojim radom i dokazuje. Apelira je na sve sportske udruge da šalju svoje rezultate, kako bi bili obavljeni na službenoj stranici grada, a izvjestila nas je da određene sportske vijesti imaju i po 700 „klikova“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook