Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni rezultati zagorskih strijelaca na World Bohemia cupu u Rusiji

21. Bohemia World Cup


Prije svjetskog prvenstva samostrelom u Ulyanovsku (Rusija), Otrokovice su ugostile strijelce na World Bohemia cupu, a na kojem je nastupila i kompletna reprezentacija Hrvatske koja je određena i za SP. U svim kategorijama Hrvatska je imala po 3 svoja predstavnika osim kod seniora gdje je nastupio samo jedan strijelac. Sjajni rezultati postignuti su na stadionu "Iskra" u Otrokovicama, a koji će ostati upamćen po nevjerovatnom podatku da su na EP 2001. godine postavljena ukupno 23 svjetska rekorda od 24 moguća, računajući ekipnu i pojedinačnu konkurenciju.

I ovaj puta na natjecanju su postignuta 3 vrhunska dometa, ekipno je Hrvatska "A" reprezentacija postigla najbolji rezultat do sada i uvjerljivo je osvojila prvo mjesto, a Domagoj Pereglin (muški) sa 875 i Martin Oborovečki (juniori) sa 874 kruga bili su ukupno najbolji, a njima se kao treća članica pridružila Valentina Pereglin (žene) sa 864 kruga. Ekipa "B" (Andrej Krstinić, Mihaela Oborovečki i Ivan Borak) osvojila je 3. mjesto iza reprezentacije Rusije "A".

Pobjednik Svjetskog kupa u muškoj konkurenciji je Domagoj Pereglin, drugi je bio Martin Oborovečki (također Hrvatska), a treće mjesto osvojio je Francuz Jaques Mangematin. U ženskoj konkurenciji Valentina Pereglin osvojila je prvo mjesto, druga je bila Sanja Komar (obje Hrvatska), a treća Lolita Kochetova (Rusija).

Natjecanje Bohemia kupa su bili međusobni mečevi u svim kategorijama, a na kraju su veći dio medalja osvojili hrvatski strijelci. U muškoj konkurenciji Domagoj Pereglin nije dozvolio iznenađenje te je u finalu vrlo lagano pobijedio Francuza, inače bivšeg svjetskog prvaka, Pascala Cristoffela s 5:1. Treće mjesto osvojio je Andrej Krstinić (Hrvatska) koji je u borbi za brončanu medalju pobijedio Rusa Andreya Terthychny sa 5:3. Kod žena Valentina Pereglin je u finalu izgubila od Francuskinje Cecile Mutin sa 4:6, a u borbi za treće mjesto Mihaela Oborovečki bila je bolja od Čehinje Hane Nedelnikove sa čistih 6:0.
U juniorskoj konkurenciji Martin Oborovečki je lako pobijedio Ruskinju Lolitu Kochetovu sa 5:1, dok je za treće mjesto Oliver Mofardin izgubio meč od Francuza Gaetana Bagnarda sa 3:5.

U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Rus Semen Shabutin koji je u finalu pobijedio Hrvaticu Karlu Bartolović sa prednošću iz kvalifikacija, naime rezultat je bio 5:5 ali je Rus bio bolje plasirani u kvalifikacijama što mu je donijelo prednost osvajanja prvoga mjesta. U borbi za treće mjesto susreli su se Petar Blagec i Ivan Borak (oboje Hrvatska), a bolji je bio Blagec sa 6:0.

Na ovaj način Hrvatska reprezentacija je osvojila ukupno 7 medalja, ali na način međusobnih mečava sve nisu bile željenog sjaja jer kada dođu mečevi za medalje (pa i ranije) iznenađenja su moguća zbog malog broja hitaca koje strijelci imaju na raspolaganju, posebno jer je tijekom finala mlađih kategorija natjecanje bilo prekinuto zbog jake kiše i vjetra. Prekid je trajao više od 30 minuta, a u finalu žena i muških također je padala kiša ali natjecanje nije prekinuto do konačnog završetka finala.
Damir Oborovečki i Branka Pereglin bili su suci na ovom natjecanju, a Damir Oborovečki položio je sudački ispit te ima zvanje suca u natjecateljskom polju (linija gađanja i linija meta).

Još članaka iz "Sport"

Facebook